Pulled meat week

Er zijn van die bereidingen waar je als slager simpelweg een zwak voor hebt. Pulled meat is er daar één van. Niet alleen omdat het heerlijk ruikt als het urenlang ligt te garen, maar vooral omdat het zo eerlijk is. Vlees dat tijd krijgt, levert smaak op. Punt. En dat proef je in elke draad van een goede pulled pork, beef of lamb.

Ga je pulled meat maken? Kies dan voor een sappige cut met genoeg vet en structuur om en langzame werk aan te kunnen. Want of je ‘m nu op de BBQ klaarmaakt, in de oven laat sudderen of in een slowcooker stopt—pulled meat vraagt om geduld. Wat ik persoonlijk mooi vind aan pulled meat, is dat het je dwingt om terug te gaan naar de basis. Alleen goed vlees, een lekkere rub of marinade, en tijd. En dat maakt het perfect voor een lazy summer Sunday of een avond met vrienden. Serveer het op een bun met koolsla en BBQ-saus, of gebruik het als vulling voor taco’s of bao buns—je zit altijd goed.

Om het je makkelijk te maken, geef ik deze week 20% korting op vlees dat geschikt is voor pulled meat. Van procureur tot brisket: alles wat zich leent voor die low & slow magic. Sla dus nu je slag, en trek dat vlees straks draadje voor draadje uit elkaar—precies zoals het hoort.

 

Bert-Jan Lantinga

Voor pulled pork

5 manieren om pulled meat te serveren

Pulled meat op een broodje met BBQ-saus? Klassieker. Heerlijk. Maar als je eenmaal zo’n sappig stuk vlees hebt staan shinen, wil je er meer mee dan alleen die ene bun. We delen 5 verrassende manieren om pulled pork, beef of lamb net even anders te serveren. Lekker, eigenwijs en allesbehalve standaard.

1. Loaded nacho’s met pulled beef
Stapel tortilla chips op een schaal, strooi er kaas over en zet ‘m even onder de grill. Daarna rijkelijk afmaken met pulled beef, jalapeño’s, crème fraîche en verse koriander. Perfect voor een borrel of filmavond.

2. Bao buns met pulled pork & pickles
Stoom een paar zachte bao buns en vul ze met pulled pork, ingemaakte groente en een pittige hoisinsaus. Aziatische streetfood vibes, gewoon bij je thuis.

3. Pizza met pulled meat en rode ui
Gebruik pulled meat als topping voor een pizza: tomatensaus, mozzarella, rode ui, wat BBQ-saus als swirl en je zit gebakken. Letterlijk.

4. Tosti pulled pork met cheddar
Eén keer proberen en je wilt nooit meer een gewone ham-kaas. Pulled pork, gesmolten cheddar, rode ui en een lik mosterd tussen stevig brood. Even in de grill en klaar.

5. Tacos met pulled lamb en frisse yoghurtsaus
Pulled lamb leent zich perfect voor een Midden-Oosters tintje. Vul zachte taco’s met het vlees, wat ingelegde rode ui, komkommer en een saus van yoghurt, knoflook en citroen. Fris én vullend.

Voor pulled beef

Laat je inspireren

Net zo gek op pulled meat als wij? Dan hebben we fantastische recepten voor je online staan. Kijk vooral eens rond op onze receptenpagina! Hier alvast een voorproefje: 

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
Recept bekijken Bekijk

Pulled Chicken

Pulled chicken is het frisse broertje van pulled pork—lichter, sneller klaar, maar net zo vol smaak. Ideaal voor doordeweeks of als je een keer iets anders wilt dan rund of varken. Gemaakt van kipdijfilet blijft het lekker sappig, en met een goede rub of marinade til je het zo naar BBQ-niveau. Serveer het op een broodje, in een taco of bij een frisse salade. Simpel, maar allesbehalve saai.

Pulled Veal

Pulled veal is een verrassend zachte variant binnen de pulled meat-familie. Mals kalfsvlees dat na slow cooking uit elkaar valt in fijne draadjes, met een subtiele, elegante smaak. Ideaal voor wie houdt van pulled meat, maar het net wat verfijnder wil. Lekker in een brioche bun met truffelmayonaise, of juist licht en fris met citroen en venkel. Zacht, smaakvol, nét even anders.

Pulled lamb

Pulled lamb is vlees met een verhaal. Vol karakter, een tikkie rebels en heerlijk kruidig. Na uren garen valt het lam uit elkaar in sappige draadjes, klaar om te shinen in een pita, taco of gewoon los met wat yoghurtsaus en granaatappel. Perfect met smaken als komijn, knoflook en munt. Voor wie z’n pulled meat graag nét wat uitgesprokener wil.

Meest gekocht
Steak Seasoning
check-circle Vanavond in huis
5,99
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Vanavond in huis
5,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Vanavond in huis
4,99