Sloppy pulled chicken uit de Dutch Oven
Bereidingswijze
We pullen ons tegenwoordig helemaal een slag in de rondte, meestal om pulled pork of pulled beef klaar te maken. Waanzinnig lekker natuurlijk, maar heb je wel eens pulled chicken geprobeerd? Gaat een stuk sneller en is ook gewoon een hele fijne variant. Hier een gerecht van Robert van Dijk van @vurigekolen, waar je zéker blij van gaat worden. Hij maakte dit gerecht in de Dutch Oven, maar je zou dit zelfs in een goede braadpan klaar kunnen maken.
Bereidingswijze Pulled Chicken
- Maak de BBQ gereed voor direct gebruik 160 graden.
- Zet de Dutch Oven ook vast op het rooster, dan kan die lekker opwarmen
- Zet de kippendijen in de Spanish delight rub
- Snij de ui in halve ringen.
- Doe de sauzen, water en de chili flakes in een kom, roer goed door elkaar en zet apart
- Gril de kippendijen even boven de kolen zodat ze een kleurtje krijgen en haal ze van de bbq.
- Doe een scheutje olijfolie in de Dutch Oven, voeg de uien toe en laat zacht worden
- Voeg nu de kippendijen en alle saus toe.
- Zet de Dutch Oven indirect op de BBQ en laat ongeveer een uur zachtjes pruttelen.
- Check na een half uurtje of er nog voldoende vocht in de Dutch Oven zit.
- Pull de kippendijen met 2 vorken uit elkaar en serveer op een hamburger bun met de sla en coleslaw
- Wit broodje kan natuurlijk ook, wordt 'ie nog sloppier van ;-)
ENJOY!