Trimmed Brisket Black Flat Angus USA
4 stars - based on 6 reviews

Wat is brisket?

Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund en wordt ook wel Whole Packer genoemd. Een hele brisket laat zich onderverdelen in de point en de flat. Vlees voor hardcore BBQ'ers.

Brisket Point (puntborst) is in Amerika onlosmakelijk verbonden met de BBQ-cultuur. Het is - naast hele kip, (short) ribs en natuurlijk pulled pork -  zelfs één van de categorieen bij de befaamde Amerikaanse BBQ wedstrijden en het meesterstuk van menig BBQ prof. Waarom? Omdat brisket zich perfect leent voor langzame bereiding op de BBQ. Hoewel je natuurlijk wel moet weten wat je moet doen. 

Wat is Brisket Point?

Wat is nu precies een brisket point? Het is - jawel - één van de delen van een brisket. Een hele brisket noemen we een wholepacker en die bestaat uit twee spieren: de min of meer vierkant gesneden 'Flat' en de driehoekige 'Point', het stuk met het meeste vet.

De gehele brisket is gemarmerd met vet, dat door langzame garing op lage temperatuur voor een mals eindresultaat zorgt. Na een langzame bereiding het vlees tegen de draad in gesneden en in plakken geserveerd. Rundvlees met superveel smaak en een ferme bite van certified USA Black Angus Beef: beter wordt ’t niet! 

Brisket Point Black Angus USA

Double American Trouble. Deze brisket point is afkomstig van 100% USA Black Angus, afkomstig uit de Amerikaanse staat Kansas. Raszuivere Black Angus runderen grazen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze op een 100% natuurlijk graan- of maisdieet worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gekend en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna onweerstaanbaar... Brisket Point Black Angus USA: 120 dagen graangevoerd, ramvol smaak en na bereiding supermals. Proef je het al?


Onlangs genoot ik van een culinair hoogtepunt met de Trimmed Brisket Black Flat Angus van The Butchery. Het prachtig gemarmerde vlees van zeer goede kwaliteit was perfect voor slowcooking op de barbecue gedurende 10 uur. De resultaten waren verbluffend - mals, sappig en doordrenkt met rokerige aroma's. De smaak was sensationeel, met een perfecte korst en een diepe, rokerige ondertoon. Mijn eigen zorgvuldig aangebrachte rub, voegde een extra dimensie toe aan de smaak. Dit stuk vlees is veelzijdig en geschikt voor zowel beginners als ervaren barbecueërs. Kortom, een absolute aanrader voor een onvergetelijke BBQ-ervaring!
Review door |
Het duurt even om te koken, maar het geduld wordt achteraf beloond met een superlekker vlees dat genoeg is om een groep meatlovers te voeden. Absoluut geen dagelijkse maaltijd. Maar af en toe is wel te doen.
Review door |
Smoked the brisket low and slow for about 8 hours, was tender and juicy, dry rub and sprayed with apple juice throughout the smoking process.
Review door |
Afgelopen weekend mijn eerste Brisket bereid. Ik had een mooi stuk gekocht (1600 gr) en op tijd uit de koeling gehad. In een simpele SPG rub gezet en ruim 9 uur in de Masterbuilt digital smoker gehad. Ongeveer 2 uur laten rusten en daarna met de familie gegeten. Kwalitatief een super mooi stuk vlees, qua bereiding niet het makkelijkst maar erg goed van smaak.
Review door |
Ik heb onlangs mijn allereerste brisket gedaan op mijn Bastard. Een prachtige uitdaging! Allereerst heb ik wat vet eraf gesneden, en vervolgens in mijn originele Texas-rub (meegenomen uit Austin) 24 uur laten rusten. De volgende ochtend de wekker gezet en om 0700 uur stond mijn BBQ al flink te roken. In totaal heeft hij er zo'n 10 uur op gelegen (temperatuur tussen 115 en 135 graden gehouden). Het resultaat: een prachtige bark, maar het vlees was toch wat droog, (de volgende keer zal ik zeker wat minder vet wegsnijden...), maar de combi met mijn favo BBQ-saus maakte het toch tot een succes. Voor herhaling vatbaar!
Review door |
Gisteren voor het eerst gemaakt met een rub uit het boek Smokey Goodness. Echt top! Heerlijk mals vlees.
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Trimmed Brisket Black Flat Angus USA
4 stars - based on 6 reviews

Schrijf een review
Brisket Flat verdeeld in een 'flat' en 'Flat under point'.

check-circle Maandag in huis
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt