JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund en wordt ook wel Whole Packer genoemd. Een hele brisket laat zich onderverdelen in de point en de flat. Vlees voor hardcore BBQ'ers.
Brisket Point (puntborst) is in Amerika onlosmakelijk verbonden met de BBQ-cultuur. Het is - naast hele kip, (short) ribs en natuurlijk pulled pork - zelfs één van de categorieen bij de befaamde Amerikaanse BBQ wedstrijden en het meesterstuk van menig BBQ prof. Waarom? Omdat brisket zich perfect leent voor langzame bereiding op de BBQ. Hoewel je natuurlijk wel moet weten wat je moet doen.
Wat is nu precies een brisket point? Het is - jawel - één van de delen van een brisket. Een hele brisket noemen we een wholepacker en die bestaat uit twee spieren: de min of meer vierkant gesneden 'Flat' en de driehoekige 'Point', het stuk met het meeste vet.
De gehele brisket is gemarmerd met vet, dat door langzame garing op lage temperatuur voor een mals eindresultaat zorgt. Na een langzame bereiding het vlees tegen de draad in gesneden en in plakken geserveerd. Rundvlees met superveel smaak en een ferme bite van certified USA Black Angus Beef: beter wordt ’t niet!
Double American Trouble. Deze brisket point is afkomstig van 100% USA Black Angus, afkomstig uit de Amerikaanse staat Kansas. Raszuivere Black Angus runderen grazen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze op een 100% natuurlijk graan- of maisdieet worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gekend en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna onweerstaanbaar... Brisket Point Black Angus USA: 120 dagen graangevoerd, ramvol smaak en na bereiding supermals. Proef je het al?
Hoewel wij al veel trimwerk hebben gedaan, trimmen we niet al het vet weg van de brisket. Veel mensen willen dit vet namelijk behouden en de brisket ofwel met vet en al bereiden ofwel burgers maken van het vet. Dat is namelijk echt een dikke (vette!) aanrader! Bovendien kun je met overgebleven brisket de mooiste gerechten maken en dat is na een lange low & slow sessie natuurlijk wel zo fijn! Wij raden dus aan om eerder iets hoger aan te houden dan iets lager.
Gemiddelde eter: 400 gram ppGrote eter: 500- 600 gram ppHardcore carnivore: 600+
Kleine/gemiddelde eter: 150 gram ppGrote eter: 250 gram ppHardcore carnivore: 250 +