Pluma Iberico Bellota
Wat is Pluma?
Pluma betekent veer en is eigenlijk een ‘pluimvormig’ stukje varkensvlees dat zich boven de spiering en de lage rib bevindt. Het deel net achter de nek. Dit supermalse deel wordt eigenlijk alleen in Spanje versneden en vergt oprecht goede kennis en vaardigheden. Exclusief vlees van een exclusief varken! De pluma bevat nauwelijks pezen en is mooi gemarmerd wat zorgt voor een spectaculaire smaak. Een must-try voor fijnproevers!
Pluma Iberico
Het Ibérico varken is een afstammeling van de oude mediterrane varkens en zijn te herkennen aan hun zwarte hoeven. Ibérico varkens zijn in vergelijking met andere varkens relatief klein van stuk, maar wél een stuk zwaarder. Een gemiddeld Ibérico varken tikt al snel de 170 (!) kilo aan. Vooral in de herfst, als de eikels van de bomen vallen, groeien de varkens in record tempo. Juist die eikels geven Iberico die karakteristieke kruidige smaak. Iberico varkens hebben veel intramusculair vet (vet tussen de spieren), wat ervoor zorgt dat het vlees bijna smelt in je mond. Echt een feestje!
Het meest bekende Ibérico vlees zijn de presa (nekkap), pluma (veer van het varken), lomo (filet) en secreto (plaatvlees).
Ingredienten
varkensvlees 100%Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 865.26 |
Energie (kcal) | 207.00 |
Vet (g) | 14.70 |
Verzadigd vet (g) | 5.90 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 18.60 |
Zout (g) | 0.08 |
Pluma Iberico
Schrijf een review
Pluma Iberico Bellota
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
- Starting at € 100,- GRATIS bezorging.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Voedingswaarde
Wat is Pluma?
Pluma betekent veer en is eigenlijk een ‘pluimvormig’ stukje varkensvlees dat zich boven de spiering en de lage rib bevindt. Het deel net achter de nek. Dit supermalse deel wordt eigenlijk alleen in Spanje versneden en vergt oprecht goede kennis en vaardigheden. Exclusief vlees van een exclusief varken! De pluma bevat nauwelijks pezen en is mooi gemarmerd wat zorgt voor een spectaculaire smaak. Een must-try voor fijnproevers!
Pluma Iberico
Het Ibérico varken is een afstammeling van de oude mediterrane varkens en zijn te herkennen aan hun zwarte hoeven. Ibérico varkens zijn in vergelijking met andere varkens relatief klein van stuk, maar wél een stuk zwaarder. Een gemiddeld Ibérico varken tikt al snel de 170 (!) kilo aan. Vooral in de herfst, als de eikels van de bomen vallen, groeien de varkens in record tempo. Juist die eikels geven Iberico die karakteristieke kruidige smaak. Iberico varkens hebben veel intramusculair vet (vet tussen de spieren), wat ervoor zorgt dat het vlees bijna smelt in je mond. Echt een feestje!
Het meest bekende Ibérico vlees zijn de presa (nekkap), pluma (veer van het varken), lomo (filet) en secreto (plaatvlees).
Ingredienten
varkensvlees 100%Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 865.26 |
Energie (kcal) | 207.00 |
Vet (g) | 14.70 |
Verzadigd vet (g) | 5.90 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 18.60 |
Zout (g) | 0.08 |