Pluma Iberico Bellota

Hier word je als slager gewoon dolgelukkig van. Omdat Ibérico veel intramusculair vet bevat, is het vlees zo supersmeuig dat je nooit meer anders wilt. Al is het natuurlijk geen goed idee om elke dag Iberico te eten. Dit vlees bewaar je gewoon voor gelegenheden...

Bert-Jan Lantinga

Pluma Iberico Bellota

De Pluma Iberico Bellota is een van de meest geliefde delen van het Iberico varken, en dat is niet voor niets. Dit bijzonder malse en sappige stuk vlees ligt net boven de schouder, in de nek en rugzone van het varken, en heeft de vorm van een veertje, vandaar ook de naam ‘pluma’. Wat deze cut zo speciaal maakt is de rijke marmering, die tijdens het bereiden langzaam smelt en zorgt voor een volle, bijna romige smaak. Dankzij de fijne structuur en nootachtige aroma’s is het een favoriet onder chefs en thuiskoks. Even grillen of bakken op hoge temperatuur, en je hebt een meesterlijk stuk vlees op tafel, met minimale moeite en maximale beleving.

Wat is Pluma?

Pluma betekent veer en is eigenlijk een ‘pluimvormig’ stukje varkensvlees dat zich boven de spiering en de lage rib bevindt. Het deel net achter de nek. Dit supermalse deel wordt eigenlijk alleen in Spanje versneden en vergt oprecht goede kennis en vaardigheden. Exclusief vlees van een exclusief varken! De pluma bevat nauwelijks pezen en is mooi gemarmerd wat zorgt voor een spectaculaire smaak. Een must-try voor fijnproevers!

Pluma Iberico

Het Ibérico varken is een afstammeling van de oude mediterrane varkens en zijn te herkennen aan hun zwarte hoeven. Ibérico varkens zijn in vergelijking met andere varkens relatief klein van stuk, maar wél een stuk zwaarder. Een gemiddeld Ibérico varken tikt al snel de 170 (!) kilo aan. Vooral in de herfst, als de eikels van de bomen vallen, groeien de varkens in record tempo. Juist die eikels geven Iberico die karakteristieke kruidige smaak. Iberico varkens hebben veel intramusculair vet (vet tussen de spieren), wat ervoor zorgt dat het vlees bijna smelt in je mond. Echt een feestje!

Pluma Iberico Bellota online bestellen?

Pluma Iberico Bellota bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Elk stuk wordt met de hand getrimd door onze Meesterslagers en daarna vacuüm verpakt en direct quickfrozen voor maximale versheid. Plaats je bestelling vóór 11.00 uur en je ontvangt het dezelfde avond nog aan huis in Nederland en België. Liever een ander moment? Ook dat is mogelijk. Gratis verzending vanaf €60. Zo haal je moeiteloos de beste kwaliteit Iberico in huis.

Ingredienten

varkensvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 865.26
Energie (kcal) 207.00
Vet (g) 14.70
Verzadigd vet (g) 5.90
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 18.60
Zout (g) 0.08

Pluma Iberico Bellota

Pluma Iberico Bellota is een bijzonder mals en sappig stuk vlees van eikelgevoerde Iberico-varkens, vol nootachtige aroma’s en perfect om te grillen of kort te bakken.

check-circle Dinsdag in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met rozemarijn
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 39,99 | 2x kreeftenstaart Canada [125 gram per stuk]
+ 5,99 | 4x gratintaartje tomaat mozzarella [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Dinsdag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Hier word je als slager gewoon dolgelukkig van. Omdat Ibérico veel intramusculair vet bevat, is het vlees zo supersmeuig dat je nooit meer anders wilt. Al is het natuurlijk geen goed idee om elke dag Iberico te eten. Dit vlees bewaar je gewoon voor gelegenheden...

Bert-Jan Lantinga

Pluma Iberico Bellota is een bijzonder mals en sappig stuk vlees van eikelgevoerde Iberico-varkens, vol nootachtige aroma’s en perfect om te grillen of kort te bakken.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Dinsdag in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Dinsdag in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Dinsdag in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Dinsdag in huis

Altijd handig bij steaks

Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Dinsdag in huis
Grill Team casserole
4,45
check-circle Dinsdag in huis
Smoking Chunks Beech Keij
9,95
check-circle Dinsdag in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Meest gekocht
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Dinsdag in huis
Normale prijs 14,99 11,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Dinsdag in huis
26,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Dinsdag in huis
Normale prijs 12,99 10,39