Pluma Iberico

Pluma van het Spaanse Iberico varken.

Lees meer
Pas Pluma Iberico aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!

Productinformatie

Wat is Pluma?

Pluma betekent veer en is eigenlijk een ‘pluimvormig’ stukje varkensvlees dat zich boven de spiering en de lage rib bevindt. Het deel net achter de nek. Dit supermalse deel wordt eigenlijk alleen in Spanje versneden en vergt oprecht goede kennis en vaardigheden. Exclusief vlees van een exclusief varken! De pluma bevat nauwelijks pezen en is mooi gemarmerd wat zorgt voor een spectaculaire smaak. Een must-try voor fijnproevers!

Pluma Iberico

Het Ibérico varken is een afstammeling van de oude mediterrane varkens en zijn te herkennen aan hun zwarte hoeven. Ibérico varkens zijn in vergelijking met andere varkens relatief klein van stuk, maar wél een stuk zwaarder. Een gemiddeld Ibérico varken tikt al snel de 170 (!) kilo aan. Vooral in de herfst, als de eikels van de bomen vallen, groeien de varkens in record tempo. Juist die eikels geven Iberico die karakteristieke kruidige smaak. Iberico varkens hebben veel intramusculair vet (vet tussen de spieren), wat ervoor zorgt dat het vlees bijna smelt in je mond. Echt een feestje!

Het meest bekende Ibérico vlees zijn de presa (nekkap), pluma (veer van het varken), lomo (filet) en secreto (plaatvlees).


Ingredienten

100% varkensvlees

Butcher's Notes

Hier word je als slager gewoon dolgelukkig van. Omdat Ibérico veel intramusculair vet bevat, is het vlees zo supersmeuig dat je nooit meer anders wilt. Al is het natuurlijk geen goed idee om elke dag Iberico te eten. Dit vlees bewaar je gewoon voor gelegenheden...


Wat vind je van dit product?