Lamstournedos Agnei Iberico

Lamstournedos van het Agnei Iberico lam.

Tournedos bakken stap voor stap

  1. Haal de tournedos minstens een uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  2. Dep de tournedos droog met keukenpapier en maal er naar smaak peper en zout overheen.
  3. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie (of een flinke klont roomboter).
  4. Leg de tournedos in de pan zodra de olie warm is en bak ‘m ongeveer 1 minuut per centimeter per kant. Is je tournedos 2cm dik? Bak ‘m dan 2 minuten per kant. Wil je graag op kerntemperatuur bakken? Hou dan de volgende kerntemperaturen aan: rood 48 graden, medium rood 50 graden, medium 52 graden en doorbakken 56 graden.
  5. Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten.

TIP: Bak je op gas? Houd dan de biefstuk goed in beweging. Op inductie kan je ‘m beter, op het draaien na, met rust laten.

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Lamstournedos Agnei Iberico

Lamstournedos van het Agnei Iberico lam.

check-circle Maandag in huis
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt