Tournedos met truffeljus en kastanjechampignons

Ingredienten

2 Tournedos op kamertemperatuur
250 gram Kastanjechampignons in kwarten gesneden
Kant-en-klare truffeljus
2 plakken Briochebrood
200 gram Bimi
Olijfolie om te bakken en wokken
Boter om het briochebrood te toasten
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Robert van Dijk van @vurigekolen maakte onze übermalse USDA Prime Black Angus tournedos feestelijk klaar. Hij bereidde de tournedos reversed sear en serveerde hem met kastanjechampignons, onze homemade truffeljus, toast van brioche brood en gewokte bimi. Kortom: een complete maaltijd waar je je gasten (of jezelf) zéker blij mee gaat maken!
 
tournedos kerst

Garen tournedos

Verwarm de oven voor op 110°C. Laat de tournedos op kamertemperatuur komen en breng licht op smaak met zout. Plaats de tournedos op een rooster boven een bakplaat en gaar in de oven tot een kerntemperatuur van 48°C voor medium-rare.
 
In de tussentijd bereid je de bijgerechten.

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de kastanjechampignons tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg de kant-en-klare truffeljus toe en laat zachtjes warm worden. Snijd het briochebrood in dikke plakken en toast het in een pan met een beetje boter tot goudbruin. Houd apart.
Verhit een wok met een scheutje olijfolie en wok de bimi kort op hoog vuur tot beetgaar. Breng op smaak met een snufje zout.

Afgrillen tournedos

Haal de tournedos uit de oven en laat kort rusten. Verhit een hete grillpan of koekenpan met een beetje olijfolie en schroei de tournedos snel aan beide kanten dicht tot een mooie, goudbruine korst ontstaat. Strooi als laatste nog wat peper over de tournedos
 
Plaats een plak briochetoast op het bord en leg de tournedos ernaast. Voeg de jus toe en serveer de gewokte bimi ernaast.
 
tournedos kerst

ENJOY!
 

 


Meest gekocht
Meat Pie Stewed Beef
check-circle Maandag in huis
4,99
Meat Pie Sate Ajam Pedis
check-circle Maandag in huis
4,99
Culinaire Jus Rode wijn
check-circle Maandag in huis
5,99