Fazant poten

Fazantenpoten

Fazantenpoten zijn ideaal voor wie van wild houdt. Het vlees heeft karakter en wordt tijdens het stoven mooi mals. De smaak is herkenbaar en puur, zonder te sterk te zijn. Perfect voor een gerecht dat draait om eenvoud en goede bereiding.

Wat zijn fazantenpoten

De poten komen van fazanten die vrij in de natuur leven. Dat geeft het vlees stevigheid en een volle smaak. Tijdens het garen nemen ze goed de smaken van kruiden, wijn of bouillon op. Zo ontstaat een gerecht dat doet denken aan de klassieke wildkeuken, eenvoudig maar met diepgang.

Fazantenpoten bestellen

Voor het bestellen van fazantenpoten van topkwaliteit ben je bij The Butchery aan het juiste adres. Onze meesterslagers snijden elk stuk met zorg en letten op de juiste verhouding tussen vlees en vet. Bestellen is eenvoudig: plaats je bestelling vóór 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis (in Nederland en België). Liever een ander bezorgmoment? Geen probleem, je kiest wat jou het beste uitkomt. Het vlees wordt vacuümverpakt en flash-frozen geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft tijdens het transport.

HET BEREIDEN VAN FAZANTPOTEN

Fazantpoten zijn een prachtig stukje wild. Vol van smaak, stevig van structuur en bij de juiste bereiding heerlijk mals. Ze verdienen een beetje aandacht, maar dat wordt ruimschoots beloond. Hier een aantal stappen die je kan volgen voor een goed resultaat!

  • Onze fazantpoten worden bevroren geleverd. Laat ze daarom een dag van tevoren in de koelkast ontdooien en haal ze een uur voor het bakken uit de koelkast zodat ze rustig op kamertemperatuur kunnen komen.
  • Dep de poten goed droog met keukenpapier. Zo krijgen ze straks een mooie goudbruine kleur. Bestrooi ze royaal met zout en peper. Verhit een mengsel van boter en een scheut olijfolie in een stevige pan en bak de fazantpoten rondom aan tot ze een diepe goudbruine korst hebben. Dat duurt ongeveer zes minuten.
  • Voeg daarna wat grof gesneden sjalot, wortel en bleekselderij toe en bak dit kort mee tot de aroma’s vrijkomen. Blus af met een scheut wildfond of bouillon en leg er een takje tijm en een laurierblad bij. Wil je het iets ronder van smaak maken, rasp dan wat sinaasappelschil mee. Dat past prachtig bij de volle, aardse toon van fazant.
  • Zet de pan met deksel in een voorverwarmde oven van 160 graden en laat de poten rustig garen. Na ongeveer 45 tot 60 minuten zijn ze boterzacht en komt het vlees bijna los van het bot. De kerntemperatuur mag rond de 75 graden zijn.
  • Schep tijdens het garen af en toe wat van het braadvocht over het vlees. Zo blijft het mooi sappig.

Haal de fazantpoten uit de oven en laat ze nog even rusten onder losjes aluminiumfolie. Zo blijven de sappen mooi verdeeld en proef je de fazant op zijn best: vol, mals en met die kenmerkende wildsmaak die perfect past bij het seizoen.

Ingredienten

fazant

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 957
Energie (kcal) 229
Vet (g) 12.0
Verzadigd vet (g) 4.5
Koolhydraten (g) 0.0
Suikers (g) 0.0
Vezels (g) 0.0
Eiwitten (g) 30.5
Zout (g) 0.00

Fazant poten

Fazantenpoten hebben een volle, natuurlijke smaak en worden tijdens het stoven mooi mals. Een klassiek stuk wild dat het goed doet in stoofgerechten of bij een feestelijk diner.

check-circle Maandag in huis

+ Lekker makkelijk

+ 4,99 | 2 kopjes champignonsoep
+ 10,99 | 4x gebraden gehaktballen in jus
+ 14,99 | Hachee Black Angus [600 gram]
+ 16,99 | Beef ketjap Black Angus [600 gram]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek

+ Altijd lekker

+ 6,99 | Rookworst Iberico Black Pepper [280 gram]
+ 6,99 | Grillworst naturel LIVAR om af te grillen [375 gram]
+ 4,99 | Meat Pie Thai Chicken [180 gram]
+ 4,29 | Droge worst extra kruidnagel
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Fazantenpoten hebben een volle, natuurlijke smaak en worden tijdens het stoven mooi mals. Een klassiek stuk wild dat het goed doet in stoofgerechten of bij een feestelijk diner.
Product label

Vriezer vullers

Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
8,99
check-circle Maandag in huis
Cordon bleu burger LIVAR
5,99
check-circle Maandag in huis
Fijne verse worst LIVAR
4,99
check-circle Maandag in huis
hamburger blond d'aquitaine
6,99
check-circle Maandag in huis
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
9,99
check-circle Maandag in huis
Kipfilet scharrel Kipfilet Scharrel
9,99
check-circle Maandag in huis
kipschnitzel scharrel
9,99
check-circle Maandag in huis
Rubia Gallega burgers Rubia Gallega Burgers
6,99
check-circle Maandag in huis
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Maandag in huis
4,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Maandag in huis
21,59
Groentesoep
check-circle Maandag in huis
4,99
Laden...