Braadworst LIVAR - zontomaat/parmigiano DOP

Braadworst LIVAR – zontomaat/Parmigiano DOP
Met deze braadworst breng je de smaak van Italië naar je bord. LIVAR-vlees vormt de basis, aangevuld met stukjes zontomaat en geraspte Parmigiano Reggiano DOP. Tijdens het bakken komen de smaken samen en ontstaat er een worst die je eenvoudig serveert bij aardappels, pasta of op de barbecue.
Wat is een braadworst met zontomaat en Parmigiano DOP?
Een braadworst wordt gemaakt door gemalen varkensvlees te kruiden en in een darm te vullen. Voor deze variant zijn twee klassieke Italiaanse ingrediënten toegevoegd. Zontomaat zorgt voor een lichte zoete toon, terwijl Parmigiano Reggiano DOP de worst een volle smaak geeft die niet overheerst maar mooi in balans is met het vlees. Door de toevoegingen krijgt de braadworst een eigen karakter en is het een goede afwisseling op de traditionele uitvoering.
LIVAR
Het vlees is afkomstig van het Limburgse kloostervarken: LIVAR. Dit concept draagt als enige Nederlandse varkensvleesproducent het 3*** Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. De dieren krijgen ruimte, granen uit de regio en groeien op in een natuurlijke omgeving. Dat proef je terug in de kwaliteit van het vlees, dat stevig en vol van smaak is. LIVAR staat voor vakmanschap en een herkomst die je kunt vertrouwen.
Braadworst LIVAR online bestellen?
Deze braadworst bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Wanneer je vóór 11 uur bestelt, wordt je bestelling dezelfde avond nog thuisbezorgd in Nederland en België. Lukt dat niet, dan kies je een ander moment dat jou beter past. Het vlees wordt flash-frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat smaak en kwaliteit behouden blijven tijdens transport.
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingredienten
varkensvlees, aardappelzetmeel, dextrose, foelie, kappertje, kardemom, kleurstof: E160b, melk (LACTOSE), nootmuskaat, specerij, stremsel, witte peper, witte wijnazijn, zetmeel, zonnebloemolie, zout, zuursel (MELK), antioxidant: E300, conserveermiddel: E251, voedingszuur: E330, zuurteregelaar: E330Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 911 |
| Energie (kcal) | 218 |
| Vet (g) | 15.4 |
| Verzadigd vet (g) | 6.7 |
| Koolhydraten (g) | 1.8 |
| Suikers (g) | 0.9 |
| Vezels (g) | 0.3 |
| Eiwitten (g) | 18.4 |
| Zout (g) | 1.77 |
Braadworst LIVAR - zontomaat/parmigiano DOP
+ Broodjes (kies gewenste aantal in checkout)
+ Toppings & musthaves
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Braadworst LIVAR – zontomaat/Parmigiano DOP
Met deze braadworst breng je de smaak van Italië naar je bord. LIVAR-vlees vormt de basis, aangevuld met stukjes zontomaat en geraspte Parmigiano Reggiano DOP. Tijdens het bakken komen de smaken samen en ontstaat er een worst die je eenvoudig serveert bij aardappels, pasta of op de barbecue.
Wat is een braadworst met zontomaat en Parmigiano DOP?
Een braadworst wordt gemaakt door gemalen varkensvlees te kruiden en in een darm te vullen. Voor deze variant zijn twee klassieke Italiaanse ingrediënten toegevoegd. Zontomaat zorgt voor een lichte zoete toon, terwijl Parmigiano Reggiano DOP de worst een volle smaak geeft die niet overheerst maar mooi in balans is met het vlees. Door de toevoegingen krijgt de braadworst een eigen karakter en is het een goede afwisseling op de traditionele uitvoering.
LIVAR
Het vlees is afkomstig van het Limburgse kloostervarken: LIVAR. Dit concept draagt als enige Nederlandse varkensvleesproducent het 3*** Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. De dieren krijgen ruimte, granen uit de regio en groeien op in een natuurlijke omgeving. Dat proef je terug in de kwaliteit van het vlees, dat stevig en vol van smaak is. LIVAR staat voor vakmanschap en een herkomst die je kunt vertrouwen.
Braadworst LIVAR online bestellen?
Deze braadworst bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Wanneer je vóór 11 uur bestelt, wordt je bestelling dezelfde avond nog thuisbezorgd in Nederland en België. Lukt dat niet, dan kies je een ander moment dat jou beter past. Het vlees wordt flash-frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat smaak en kwaliteit behouden blijven tijdens transport.
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingredienten
varkensvlees, aardappelzetmeel, dextrose, foelie, kappertje, kardemom, kleurstof: E160b, melk (LACTOSE), nootmuskaat, specerij, stremsel, witte peper, witte wijnazijn, zetmeel, zonnebloemolie, zout, zuursel (MELK), antioxidant: E300, conserveermiddel: E251, voedingszuur: E330, zuurteregelaar: E330Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 911 |
| Energie (kcal) | 218 |
| Vet (g) | 15.4 |
| Verzadigd vet (g) | 6.7 |
| Koolhydraten (g) | 1.8 |
| Suikers (g) | 0.9 |
| Vezels (g) | 0.3 |
| Eiwitten (g) | 18.4 |
| Zout (g) | 1.77 |
