Italian Sausage Roll
Bereidingswijze
Worstenbrood, saucijzenbrood of wat voor deeg dan ook waar je worst in kan rollen: stiekem houden we er allemaal van. Neem deze Italians Sausage roll van Rudiculous Kitchen, gemaakt met pizzadeeg. Een inzending voor de #butcherybratwurstbattle en het was niet zijn enige inzending. Een supergerecht om te serveren tijdens een feestje of borrel en niet al te moeilijk om te maken. Doen? Let's Go!
Bereiding Italian Sausage Roll
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Ontvel de worsten en mix de inhoud door elkaar. Maak er gehakt van!
- Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat
- Verdeel het gehakt gelijkmatig over het deeg, maar laat aan de bovenkant en zijkanten 1 cm ruimte over
- Scheur de Mozzarella in stukken en verdeel over de pizza
- Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza (zoveel je wilt)
- Snijd de ui, olijven, knoflook en zongedroogde tomaat in kleine stukjes en verdeel over de pizza. Gebruik niet teveel zongedroogde tomaat, want dit kan nogal overheersend zijn
- Pluk de rozemarijn en thijm, snijd fijn en verdeel dit over de pizza.
- Verdeel ook de oregano over de pizza.
- Rol het geheel nu op vanaf de onderkant. Maak het lege deel aan de bovenkant een beetje nat met water zodat je de pizzarol dicht kan plakken. Plak ook de zijkanten dicht.
- Een écht Italiaanse worstenbrood is half rond, maar je mag zelf bepalen of je hem recht of half rond vormt.
- Smeer de bovenkant van de rol in met wat olijfolie en rasp hier vervolgens Parmezaanse kaas overheen. Besprenkel eventueel met wat beetje zeezout.
- Doe de rol nu in de oven voor 30 tot 40 minuten of tot de kaas mooi krokant is en het deeg mooi bruin.
- Laat de rol nu even een kwartiertje afkoelen, het is namelijk het lekkerst als het niet té warm is.
- Maak nu wat Frito warm en voeg hier wat knoflook aan toe. Dit kan je gebruiken als dip saus!
Smullen dit hoor...
ENJOY!