Italian Hotdogs met parmaham en truffelmayo

Bereidingswijze

Als we ergens trots op zijn, is het wel onze ambachtelijke worstmakerij. Daar zwaait worstmaker Henri de scepter en samen met zijn team zijn ze verantwoordelijk voor o.a. een uitgebreid burger- en braadworst assortiment. In alle soorten en smaken, want wij zijn dol op foodpairing. Deze Italian sausages zijn van Robert van Dijk van @vurigekolen zijn oprecht een traktatie en heel eerlijk, de beelden spreken eigenlijk wel voor zich toch? En ze zijn ook nog eens eenvoudig te bereiden, dus let's go! 

Voorbereiding Italian Hotdogs

Maak de BBQ gereed om direct te grillen tussen de 150 en 180 graden is oké. Het komt niet zo heel nauw met worstjes.
Een tip is om de worstjes even te wellen, want daarmee voorkom je dat ze knappen op de BBQ. Vul een pan met water en laat het net niet koken. Doe de worstjes er 5 minuten in. 

Italian Hotdogs op de BBQ

Haal de braadworstjes eruit en laat ze goed uitlekken. Leg voor ongeveer 8 a 10 minuten op de BBQ en draai ze geregeld om. Het liefst niet prikken in de braadworsten maar bij 70 graden zijn ze gaar. Als er vet uit begint te lopen is dit ook een teken dat ze gaar zijn.

Gril de serranoham even kort boven het vuur zodat het een beetje knapperig wordt.

Bereiding Italiaanse Hotdogs

Beleg nu de hotdog broodjes met de rucola, serranoham, braadworst, wat extra Parmezaanse kaas, verse basilicum en truffelmayonaise en serveer direct.

Zie je? Kind kan de was doen!

ENJOY!
Bekijk alle worstjes >
 
 Robert gebruikte de Parmigiano braadworstjes, maar ook de mozzarella/basilicum/zontomaat worstjes zijn heel erg geschikt voor dit     recept!
Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept