Wagyu steaks

Wagyu steaks

Echt ambacht online, waar vind je dat nou? Bij The Butchery dus. Alle Wagyu steaks die je bij ons bestelt zijn stuk voor stuk door de handen gegaan van onze meesterslager en met liefde op maat gesneden en getrimd. Zo zorgen we ervoor dat je thuis niks hoeft weg te gooien. Wat je koopt is wat je eet dus..  

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

Items 1-30 van 32

per pagina
Pagina
Oplopend sorteren
 1. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
 2. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
  Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
 3. Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia
 4. WAGYU PICANHA
  Wagyu picanha 8+ Australia
 5. Wagyu flat iron (gesplitste sukade) Australia
 6. Wagyu Tomahawk Marbling 8/9 Australie Wagyu Tomahawk 8+ Australie
  Wagyu Tomahawk 8+ Australie
 7. Japanse wagyu Picanha Japans Wagyu Picanha Kagoshima A5+ BMS12
  Japans Wagyu Picanha Kagoshima A5+ BMS12
Bekijken als Grid List

Items 1-30 van 32

per pagina
Pagina
Oplopend sorteren

Wat is een Wagyu steak?

Wagyu betekent letterlijk Japanse (Wa) koe (gyu). Het is een runderras dat van oorsprong uit Japan komt en is het meest exclusieve rundvlees ter wereld. Tenminste, als je ’t hebt over het originele Wagyu vlees. We hebben ’t dan over het vlees wat rechtstreeks uit Japan geïmporteerd wordt. Op een gegeven moment ontdekten de Japanners zelf dat de marmering en smaak van hun runderen nogal uniek was, dat was dan ook reden om de bloedlijn van het ras te beschermen. Vanaf 1997 was het dan ook verboden om Wagyu DNA te exporteren.

Nu was ’t je vast al opgevallen dat we niet alleen Wagyu vlees verkopen wat afkomstig is uit Japan. We hebben ook steaks van Australisch en Amerikaans Wagyu in ons assortiment en er bestaat zelfs Nederlands Wagyuvlees. Tegenwoordig wordt namelijk overal ter wereld gefokt met het Wagyu ras. Hoewel ’t niet 100% volbloed Wagyu betreft, heeft het vlees wel fantastische kenmerken van het originele Wagyu vlees. Zoals de lagere smelttemperatuur van het vet en een mooie fijnmazige marmering.  

Hoe bereid je een Wagyu steak?

Als je wat meer uitgeeft aan een steak, wil je ‘m natuurlijk niet verpesten. Wagyu vlees staat erom bekend dat het wat kostbaarder is dan de biefstuk van de wat gangbaardere vleesrassen, zoals Black Angus USA of Aberdeen Angus. Overigens doet dit niks af aan de bereiding, je kan ‘m gewoon zo bakken als je een andere steak ook bakt. We raden je alleen wel aan om ’t niet boven open vuur te doen, in verband met het vetpercentage en om het niet té rood te eten. Volg daarom vooral ’t bereidingsadvies per steaksoort. Een picanha bereid je immers net wat anders dan een tournedos.

Hieronder een bereidingsvideo voor de bereiding van Japans Wagyu A5 BMS 12 Entrecote

Waarom is Wagyu zo duur?

Er zijn meerdere redenen dat Wagyu steak relatief duur is. Kijk bijvoorbeeld alleen eens naar de grootte van Japan. Helemaal niet zo groot, en vooral niet als je bedenkt dat Japan de hele wereldmarkt bedient met z’n bijzondere Wagyuvlees. De vee-industrie is stukken kleiner dan bijvoorbeeld dat van de USA, wat de prijs natuurlijk opdrijft. Daarnaast krijgen de Japanse Wagyu runderen een speciale behandeling. Ze worden namelijk meer dan 600 dagen gevoerd met een speciaal energierijk (en prijzig!) dieet. Dit is een stuk langer dan dat ander vee een speciaal dieet krijgt en is dus vrij arbeidsintensief. De feed lots in Japan zijn trouwens ook een stuk kleiner dan in bijvoorbeeld Amerika. Ze kunnen dus niet profiteren van schaalvoordelen.

Wat is zo speciaal aan Wagyu steak?

Als je naar de steaks van het Wagyu kijkt valt je gelijk op dat er een mooie marmering in ’t vlees zit. Intramusculair vet noemen we dat ook wel. Het intramusculaire vet bij het Japanse Wagyu wordt uitsluitend verkregen door de juiste voeding en de duur van het geven van de voeding.

Wat zo bijzonder is, is dat de smelttemperatuur van het vet in de spieren van het Kagoshima Wagyu ongeveer 29 graden Celcius is. Extreem laag! Je hoeft ’t vlees eigenlijk alleen maar vast te pakken en het vet begint al te smelten. Doordat er zoveel vet in de kleine vaten zit, zijn de spierweefsels vaak roze in plaats van dieprood, zoals je bij andere rundvleesrassen vaak ziet.. Daarnaast is het vlees uniek van smaak en geeft het een boterachtig mondgevoel.

Waar komt Wagyu vandaan?

Hoewel Wagyu oorspronkelijk uit Japan komt, komt ’t tegenwoordig uit bijna alle uithoeken van de wereld. Zo heeft The Butchery naast Japans Wagyu steaks ook Australisch Wagyu steaks en Amerikaans Wagyu steaks in het assortiment. Overigens is het authentieke Japanse Wagyu niet te vergelijken met Australisch of Amerikaans als je ’t ons vraagt. Begrijp me niet verkeerd, ook het Australische en Amerikaanse Wagyu is een ware smaakbom en kwalitatief zeer goed, en wat ons betreft een vriendelijker geprijsd alternatief voor de real deal (die uit Japan dus ;)).

Wat is Kagoshima beef?

Kagoshima Wagyu komt uit de zuidelijke stad Kagoshima in Japan en is afkomstig van 100% volbloed runderen van het ras Japanese Black. Met Kagoshima Wagyu weet je dus dat je het neusje van de zalm te pakken hebt. De kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt gegarandeerd door een bijzonder strenge controle tijdens de selectie van het vlees.

Hoeveel Wagyu steak per persoon?

Je zou een hele steak per persoon kunnen eten, maar als je ’t voor een speciale gelegenheid in huis haalt voor een groot gezelschap kan dat maar zo in de papieren lopen. Wat veel geaan wordt, is om een mooie Japanse Wagyu steak te verdelen over je gasten als een fantastische amuse of verbluffend voorgerecht. Hou dan zo’n 30 a 40 gram aan per persoon. Maak je er een heel Wagyu diner van? Dan zou je als hoofdgerecht ook een steak kunnen kiezen van het Australische of Amerikaanse Wagyu, of allebei! Soort van Wagyu tasting, ook bijzonder!

Wagyu steak kopen

Een Wagyu steak koop je niet zomaar bij de slager om de hoek. Hoe makkelijk is ’t dan dat je hem online kan kopen? Bij the Butchery vindt je steaks van het exclusieve Japans Kagoshima Wagyu, Australische Wagyu en Amerikaals Wagyu. Enne, als je ‘m online bestelt heb je de steak supersnel in huis. Vanaf 60,- verzenden we gratis en voor 11h besteld is dezelfde avond nog in huis. Op werkdagen dan. In het weekend leveren we ook op zaterdag overdag, dan moet je bestelling op vrijdag voor 15h bij ons binnen zijn.

Wagyu quickfrozen thuisbezorgd

Bestel je Wagyu online bij The Butchery? Weet dan dat je je steak diepgevroren thuisbezorgd krijgt. Diepgevroren? Zeker! Gelijk na binnenkomst, portioneren en trimmen van de steaks zorgen onze slagers ervoor dat de steaks individueel verpakt worden in vacuum en binnen het uur op een speciale manier ingevroren worden. Speciale manier? In onze slagerij vriezen we de producten op een hele lage temperatuur in, zodat voedingswaarden behouden blijven. Meer lezen over hoe en waarom we ons vlees quickfrozen versturen? Lees hier meer..

Wagyu steak online bestellen

Wist je dat als je Wagyu steak online bestelt bij The Butchery, de steak uit een echte slagerij komt? The Butchery is immers voortgekomen uit een ‘stenen slagerij’ in Meppel en Wanneperveen waar onze mannen dagelijks met liefde aan het vak werken. Met een hele productie inhouse, waardoor the sky the limit is en we prachtige eigen ambachtelijke producten kunnen maken. Ons Wagyu vlees gaat dan ook allemaal door de handen van onze slagers om ze op maat te snijden, overbodige vliesjes eraf te snijden en ze met liefde per portie te verpakken. Wij zijn dus absoluut geen dozenschuivers, maar liefhebbers met echte passie voor het vak.

 

Vragen over ons Wagyu vlees? Geef ons dan gerust een belletje of stuur ons een mail. Met liefde vertellen we je meer over ons Wagyu vlees en geven we je advies over de bereiding..