JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Klassiek broodje hamburger
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Iberico Ribfingers (carne de costilla) zijn mooi gemarmerde stukjes vlees die op speciale wijze één voor één worden versneden uit de ribben van het Ibérico varken. Het is afkomstig van het karkas van ribben dat overblijft als je bij een varken de filet wegsnijdt. Tussen die ribben zit het mooiste vlees en in Spanje wordt dat vlees vakkundig versneden tot rib fingers. Echt een smaaksensatie en een regelrechte BBQ hit in Spanje. Iberico Rib Fingers doen het trouwens ook goed in de Oosterse keuken, maar eigenlijk weet elke serieuze BBQ'er er wel raad mee! Hot & Fast, lekker crunchy en ramvol smaak!
De Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico - zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje en is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten eikels, grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico Rib Fingers zijn met recht een fijn hot & fast gerecht, maar ook heel goed low & slow of sous vide klaar te maken!
Ibérico ribfingers kun je op allerlei manieren klaarmaken en we hebben allerlei waanzinnige recepten online staan. Moeilijk het niet en dit kan zo maar eens je nieuwe lievelings BBQ gerecht worden! Bekijk dus even bij de bereidingswijze en laat je inspireren!
Ribfingers vind je niet altijd bij elke slager om de hoek. Sowieso wordt deze snit voornamelijk gegeten van het Iberico varken en wij zijn groot fan van dit befaamde Spaanse ras. De smaak is echt nergens mee te vergeljken en de marmering zorgt voor ongekend mals vlees. Deze ribfingers zijn wat ons betreft een must-try en je bestelt ze dus heel eenvoudig online bij The Butchery. Je ontvangt je bestelling quickfrozen, met optimaal kwaliteitsbehoud, dus je kunt er alle kanten mee op. Kan ook zo de vriezer in voor een later moment. De leverdag kies je helemaal zelf, dus makkelijker kunnen we het echt niet maken.
Ribfingers ontpoppen zich tot een ware BBQ hit en dat is niet voor niets natuurlijk. Het vlees wordt versneden uit de ribben van het smaakvolle Iberico varken en goed klaargemaakt is dit misschien wel de ultieme BBQ snack.
Rib fingers zijn heel geschikt om low&slow of in de sous vide te bereiden, maar kunnen ook hot & vlot op de BBQ en zelfs heet aangebakken worden in de pan!
Op de receptenpagina vind je 4 verschillende recepten die allemaal 1 ding gemeen hebben: moeilijk is het in elk geval niet!
Dat is afhankelijk van je doel. Rib fingers zijn namelijk heel geschikt als snack, maar ook als lunch tussen een pitabroodje of als onderdeel van een BBQ.
Als onderdeel van een BBQ kun je ongeveer 150 gram rib fingers per persoon aanhouden.