Skirt steak

Skirt steak

De skirtsteak, grover van draad en intenser van smaak, een prachtige steak voor de échte vleesliefhebber. Elke skirt steak is door de handen van onze Meesterslager gegaan om membraam en vliesjes te verwijderen, zodat je ‘m grill ready ontvangt. De skirt steaks zijn individueel vacuüm verpakt en binnen het uur ingevroren. Verser kan dus bijna niet!

Onze skirt steaks zijn:

  • Dubbelgetrimd, dus meer waar voor je geld
  • 100% panklaar
  • Middenrifvlies is verwijderd. Er valt ongeveer de helft van een skirt af. De vliezen en losse dunne voor- en achterkanten zijn niet meegeleverd en hoef je dus ook niet voor te betalen
  • Gewichtsgarantie: wij tarreren de verpakking zodat je alleen voor het vlees betaalt!
  • Flashfrozen, dus binnen het uur ingevroren voor optimaal kwaliteitsbehoud. Dit zorgt er tevens voor dat je minder vocht verliest na het bakken.
... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

1 Item

per pagina
Oplopend sorteren
Bekijken als Grid List

1 Item

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een skirt steak?

Skirtsteak wordt gesneden uit het middenrif van het rund en wordt niet per se geprezen om zijn malsheid, maar des te meer om de smaak. Het vlees heeft een wat grove structuur, maar zit dus ramvol smaak. Maar dan moet je wel kiezen voor een kwalitatief vleesras, anders kom je hier simpelweg niet mee weg.  Met Black Angus USA of Wagyu zit je dan uiteraard goed en eerlijk, dan weet je niet wat je proeft!

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen inside skirt en outside skirt. De Inside skirt is een langgerekte steak, die - de naam zegt het al - iets meer naar binnen te vinden is. Het vlees heeft een grove draad en moet dan ook dwars op de draad worden gesneden. Maar dan... houd je een fantastische steak over. De outside skirt is een dunne steak met een robuuste smaak. Dit vlees staat ook wel bekend als Philadelphia steak, Philly steak of Fajita beef, want wordt - jawel - veel gebruikt in Mexicaanse Fajita's!

Hoe komt de skirt steak aan zijn naam?

Hoogstwaarschijnlijk komt de naam skirt steak aan z’n naam door het Engelse woord ‘skirt’, dit betekent immers rok en verwijst naar de lange platte vorm van het vlees. Met een beetje fantasie kan de vorm van de skirt steak je doen denken aan een rok, en dat is dus precies waar de naam vandaan komt.

Skirt steak vs flank steak

We merken dat er vaak verwarring is tussen de flank steak en de skirt steak, terwijl ’t hele verschillende steaks zijn. Behalve dat ze van verschillende technische delen van het rund gesneden worden is de skirt steak een stuk grover van draad dan de flank steak en is de smaak van deze steak ook intenser. Een favoriet onder voor menig carnivoor! Oh, als je dus skirt steak maakt, zorg er dan voor dat je ’t haaks op de draad aansnijdt. Anders smaakt de steak niet zoals je zou willen.

Hoeveel gram skirt steak per persoon?

Skirt steak is prachtig om in z'n geheel te bereiden. Per persoon kun je ongeveer onderstaande gewichten aanhouden.

Skirt steak als hoofdgerecht
Normale eter: 175-200 gram
Grote eter: 250-400g gram
Carnivoor: 400+ gram

Skirt steak to share for 2
Normale eter: 400 gram
Grote eter: 500+ gram
Carnivoor: No Share

BBQ met meerdere vleessoorten [share]
Kleine eter: 75 gram
Grote eter: 150 gram
Carnivoor: 200 gram

Hoe moet je skirt steak bakken?

Als je een ‘vieze’ skirt steak bij de slager haalt, is de eerste stap om het membraam te verwijderen. Als je namelijk ’t membraam aan de steak laat, is het geen doorkomen aan en kan ’t direct na ’t bakken de vuilnisbak in. Aangezien dat niet voor iedereen ’t leukste klusje is, hebben onze mannen in de slagerij dit al voor je gedaan. De skirt steaks bij de butchery zijn dus volledig grill ready! Je kan er nog wel zelf voor kiezen om de steak een dag van tevoren in de marinade te zetten, een marinade zorgt ervoor dat de grofheid wat van het vlees afgehaald wordt, je zult er dus een malsere steak aan over houden. Wat bij het bereiden verder belangrijk is, dat je ‘m op een gloeiendhete grill, pan of BBQ legt. Het is een dunne steak, dus het moet echt even snel om en om gebakken worden. Met zo’n 1,5 minuut per kant kom je al aardig in de buurt. Je kunt natuurlijk altijd je steakdikte opmeten, de vuistregel is bij het grillen van steaks 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je steak 1,5 cm dik is, betekent het dus dat je ‘m aan beide zijden 1,5 minuut moet grillen. Laat hem vooral na ’t grillen nog even rusten in aluminiumfolie voordat je ‘m aansnijdt.

Kan skirt steak op de BBQ bereid worden?

Skirt steak op de BBQ is zeker een goed idee! Het is een relatief dunne steak, dus let er vooral op dat je ‘m niet te lang grilt op de BBQ, anders wordt de steak te gaar en dat is geen aanrader. Bak ‘m dus op zeer hoge hitte ongeveer anderhalve minuut per zijde. Om de skirt steak wat malser te maken, zou je ervoor kunnen kiezen om ‘m te marineren voor bereiding.

Skirt steak recepten

Oh we hebben een paar prachtige recepten voor skirt steak op onze receptenpagina staan. Neem bijvoorbeeld skirt steak met rode chimichurri. Rode chimichurri? Zeker! Verandering van spijs doet immers eten. En dikke win-win is dat het binnen een handomdraai op tafel staat.

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, leent de skirt steak zich heel goed voor marinades. Je steak wordt hier malser van en dat is precies wat je wil bij het bereiden van een skirt steak. Probeer ‘m eens met een Koreaanse marinade: Koreaans gemarineerde outside skirt steak.  

Skirt steak kopen online

Online skirt steak kopen? Appeltje eitje, je kiest immers zelf het gewicht wat je voorkeur heeft en je favoriete ras. Vervolgens kieper je ‘m in je winkelmandje en vult deze aan met andere soorten vlees. Wat dacht je van een pondje gehakt, kipfiletje of onze huisgemaakte burgers? Immers altijd handig om op voorraad te hebben. We leveren maandag t/m vrijdag tussen 17:00 en 22:00 en als je voor 11:00 bestelt, heb je je vlees dezelfde avond nog in huis. Uiteraard kan je zelf je afleverdag kiezen in de check-out en het vlees dus laten leveren wanneer je zeker thuis bent.

Skirt steak quickfrozen geleverd

Steaks die je online bestelt bij The Butchery ontvang je quickfrozen thuis. Quickfrozen? Yes. Dit doen we onder andere om het vlees zo ‘vers’ mogelijk bij je te leveren. Misschien klinkt dat wat vreemd, bevroren maar toch vers. Juist omdat we direct na productie het vlees vacuum verpakken en op een speciale manier invriezen, is het kwaliteitsverlies gering. Nog geringer dan als het een aantal dagen bij de slager in de toonbank ligt. Dus als je een skirt steak bij online slager The Butchery bestelt, mag je ervanuit gaan dat ze bevroren geleverd worden. Kan de steak direct weer de vriezer in! Ook handig als je een tijdje van tevoren wilt bestellen, zodat je het vlees ruim op tijd in huis hebt. Zo sta je immers nooit voor vervelende verrassingen zoals vertraging bij de koeriersdienst.

Online skirt steak bestellen

Black Angus USA of Australisch Wagyu: wij verkopen skirt steak van de mooiste vleesrassen. Niet geheel onbelangrijk, want voor een goede skirt steak is het van belang dat de steak gesneden wordt van een kwalitatief goed ras én dat hij goed bereid wordt. Als je online skirt steak bestelt bij The Butchery ben je verzekerd van een mooie steak. Onze Meesterslager heeft immers het membraam alvast verwijderd, zodat hij grill ready is.