Skirt steak Tortillas met aubergine en kruidenolie

Bereidingswijze

Dit recept maakte Leonie ter Veld van gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Ze liet zich inspireren door Modern Caribbean Flavors van Helmi Smeulders en het is precies waar je zo af en toe zin in hebt.  Snel, pittig, makkelijk en superlekker. Comfort food dus! WE LIKE. Leonie maakte hem met kogelbiefstuk, wij kozen voor skirt steak. Maar je kunt natuurlijk de steak kiezen die je lekker vindt. Ossenhaaspuntjes bijvoorbeeld, is ook een goede optie. 

Voorbereiding skirt steak

Haal de skirt steak uit de koelkast en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Dek de biefstukken nu af met vershoudfolie en laat rusten buiten de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Gegrilde aubergines 

Snijd de aubergine in plakjes ongeveer een halve centimeter dik en bestrooi ze met grof zeezout. Dep de aubergines dan droog en schoon met keukenpapier.

Verhit nu een laag olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in plakjes totdat ze echt mooi bruin zijn. Langer bakken dus, dan je normaal gesproken zou doen. Als het moet kun je twee pannen gebruiken, want de aubergine mogen niet over elkaar heen worden gelegd. En anders gewoon even wat langer de tijd nemen.

Als de aubergines mooi bruin zijn, leg je ze apart en ga je aan de slag met je kruidenolie.

Snijd knoflook, peterselie en de jalopeños fijn en meng met olijfolie en rode wijnazijn. Liefst in een vijzel. Maal er wat versgemalen peper en zeezout doorheen en je hebt een hele fijne kruidenolie!

Skirt steak bakken

Smeer nu je skirt steak rondom in met olijfolie en grill in een grillpan (of koekenpan) medium rare. Houd ongeveer 1 minuut per centimeter per kant aan, maar ga eerder voor te rood dan te lang. Hij kan altijd nog een keer terug de pan in.

Bak de tortilla’s nu in een droge pan bruin aan beide kanten. Zo gebeurd!
Smeer ze vervolgens in met zure room en beleg met ongeveer 4 plakjes aubergine per tortilla op. Snijd de steak in plakjes en bestrooi daar de wraps mee. Als de steak al volledig koud is, kun je ze altijd nog een tikkie geven in de pan.

Maak nu de tortilla’s af met de kruidenolie en top af met kruiden naar keuze. Als je ervan houdt is koriander een fijne optie, maar versie peterselie is ook heerlijk!

Een snelle pittige dis, houden we van.

Eet smakelijk!
Skirt Steak bestellen >>

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept