Stoofvlees Asian style

Ingredienten

500 gram Black Angus riblapblokjes
2 eetlepels Ketjap manis
2 eetlepels Misopasta
3 eetlepels Sojasaus
2 eetlepels Rijstazijn
½ eetlepel Worcestersaus
1 theelepel Sesamolie
50 ml Sake
100 ml Witte wijn
300 ml Water
Bloem (om het vlees licht mee te bestuiven)
Sesamzaadjes
Bosui ringetjes
Gebakken uitjes

Bereidingswijze

Eén van de redenen waarom we zo dol zijn op dit culinaire seizoen is stoofvlees! En tuurlijk, stoofvlees kun je ook prima eten in de zomer, dat weten wij ook wel! Doen we regelmatig! Maar de geur in huis van vlees dat de hele dag staat te sudderen op een donkere koude dag is niet te overtreffen. En natuurlijk maakt een frietje on the side het helemaal af. Je kunt eindeloos variëren met stoofvlees en Robert van Dijk van @vurigekolen maakte onlangs deze Asian style stoofpot. Nét weer even een andere smaak en zo zo lekker!
 
Bereiding stoofvlees Asian style
 
Bestuif de riblapblokjes lichtjes met bloem. Verhit een klein beetje olie in een ruime braadpan of dutch oven op middelhoog vuur en bak de riblapblokjes aan tot ze rondom bruin zijn. Voeg de ketjap manis, misopasta, sojasaus, rijstazijn, Worcestersaus en sesamolie toe in de pan. Roer goed door zodat het vlees gelijkmatig bedekt is. Schenk de sake, witte wijn en het water erbij en roer opnieuw goed door.
 
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het stoofvlees 2 tot 3 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is. Als het vlees droog komt te staan voeg je een beetje water toe.
 
Asian stoof
 
Bestrooi het vlees met sesamzaadjes, bosui ringetjes en gebakken uitjes en serveer met verse gebakken friet

ENJOY!

 


Meest gekocht
Rundergehakt Black Angus USA PRIME Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
4,99
Black angus burger puur Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
7,99
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Morgen in huis
5,99