Rode curry burgers met Aziatische koolsalade

Bereidingswijze

We love burgers en je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren. Sowieso hebben we burgers in meer dan 15 smaken, dus dat is alvast een mooi begin. Want de basis van een mooi opgebouwd broodje hamburgers is natuurlijk het vlees. Maar óók de broodjes en vergeet vooral niet de toppings. Daarmee scheid je immers het kaf van het koren. Duijvelslekker maakte een Aziatische koolsalade en topte af met Sriracha mayo. En dát vinden wij altijd een goed idee.

Het lijstje met ingrediënten lijkt heel uitgebreid, maar als je het nader bekijkt valt het alleszins mee. En je hoeft natuurlijk niet alles te gebruiken. Laat je inspireren!

Bereiding Sriracha mayonaise

Meng de mayonaise met de sriracha goed door elkaar en zet apart. 

Bereiding koolsla dressing

Hak de knoflook en de gember heel fijn en meng samen met de overige ingrediënten door elkaar. Zet eveneens apart. 

Aziatische koolsalade

Snijd alle ingrediënten, voeg ze samen en bewaar deze in de koelkast. Pas vlak voor het serveren meng je de salade met bovenstaande dressing. Zo houd je de salad mooi knapperig!

Thaise ingelegde komkommer 

Snijd de rode ui en de koriander fijn en meng samen met de overige ingrediënten tot een dressing. Gebruik een dunschiller om komkommerlinten te maken en marineer deze een tijdje in de zojuist gemaakte dressing.

Rode curry burger

Zet een gietijzeren pan / skillet op de BBQ en verwarm de bbq tot een directe temperatuur van 200 ℃. Snijd de hamburgerbroodjes ondertussen doormidden en besprenkel deze met wat olijfolie. Grill de broodjes op het gietijzer, totdat deze krokant zijn. Grill hierna de burgers totdat deze de juiste garing hebben. Smeer de bovenkant en de onderkant van het broodje in met de sriracha mayonaise. Leg  de romaine sla en de Aziatische koolsalade op de onderkant. Leg hier dr burger op en daarop een plak kaas. Maak af met de komkommerlinten en doe de 'deksel' op het broodje. Easy does it.

ENJOY!
Bekijk alle Burgers >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept