Reerugfilet met Bramen-Bacon Saus

Ingredienten

1 Reerugfilet (ca. 500 gram)
1 eetlepel Boter
1 eetlepel Olijfolie
50 gram Bleu d'Auvergne 
Peper en zout
Saus
100 gram Bacon, in kleine stukjes
200 gram Bramen (vers of diepvries)
150 ml Rode wijn
100 ml Water
2 eetlepels Honing
1 takje Tijm
1 klontje Koude boter

Bereidingswijze

Als dit geen prachtig wildgerecht is. Robert van Dijk van @vurigekolen maakte reerugfilet met bramen-bacon saus en een puntje Bleu d'Auvergne. 

Bereiding reerug

Begin met de saus. Bak de bacon in een pan zonder olie op middelhoog vuur tot deze knapperig is. Schep het overtollige vet uit de pan en voeg de bramen toe. Laat ze zacht worden en plet ze licht met een houten lepel. Blus af met de rode wijn en voeg het water, honing en tijm toe. Laat de saus op laag vuur inkoken tot de gewenste dikte. Zeef de saus indien gewenst of laat de stukjes bramen erin. Roer vlak voor het serveren een klontje koude boter door de saus.
 
reerug
 
Kruid de reerugfilet rondom met peper en zout. Verhit boter en olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de filet rondom aan, ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat het vlees overal een mooie korst heeft en een kerntemperatuur van 52 graden bereikt (voor medium rare). Bedruip het vlees tijdens het bakken met het bakvet om het sappig te houden. Haal de filet uit de pan en laat deze 5 minuten rusten.
 
Snijd de reerugfilet in medaillons en serveer met de bramen-bacon saus. Leg op elk medaillon een klein puntje Bleu d'Auvergne, zodat de warmte van het vlees de kaas licht laat smelten.
reerug

Meest gekocht
Fijne verse worst LIVAR
check-circle Morgen in huis
4,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
3,99
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Morgen in huis
5,99