Gegrilde Rib fingers Iberico

Ingredienten

4 personen
Iberico ribfingers
2 tl Kurkuma
4 tl gedroogde oregano 1 tl Kaneel 1 el Basterdsuiker 2 tl knoflookpoeder
3 tl Koffie
Zout & peper

Bereidingswijze

Rib fingers zijn momenteel een enorme BBQ hit en dat is natuurlijk niet voor niets. Ze zijn multi-inzetbaar en zo zo lekker. Je kunt ze eten als snack met een goede sambalmayo, als lunch tussen een pita, als hoofdgerecht en why not... ook als ontbijt op de zondag. Naja, dat is misschien wat overdreven, maar neemt niet weg... rib fingers zijn eigenlijk altijd lekker. Vooral als je kiest voor Ibérico (dóen), want dit vleesras is lekker vet en als je de rib finfgers goed grillt, krijg je een lekkere knak als je er in bijt, met als gevolg een mondje gevuld met heerlijkheid.

Dit recept is ontzettend easy om te maken, maar wie zegt dat lekker eten moeilijk moet zijn?

Bereiding rib fingers Ibérico

  1. Verwarm de barbecue op 180 graden.
  2. Maak een rub van de ingrediënten zónder zout en peper.
  3. Zout en peper de rib fingers rondom.
  4. Verspreid daarna de rub over de rib fingers.
  5. Leg de ribfingers op de BBQ en blijf erbij. Draai regelmatig om want door het vet krijg je wel wat vlammen in de BBQ
  6. Wanneer de rib fingers  aan alle kanten een mooi kleurtje hebben én lekker krokant zijn, zijn ze klaar