Procureur

Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is procureur?

Procureur is het braadstuk uit de varkensnek en dan zonder been. Dit mooie vlees is heel populair bij (low and slow) barbecue  liefhebbers en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is mals en sappig van zichzelf en je maakt er bijvoorbeeld prachtige pulled pork mee. Procureur staat bekend om zijn mooie dooradering, wat zorgt voor mals vlees met heel veel smaak. Dat maakt dit braadstuk dus ook zo geschikt voor langzame garing en dus ook als basis voor pulled pork. Kies je voor een mooi ras als LIVAR Iberico of Mangalitza, (Wolvarken), dan weet je helemaal niet wat je proeft. Met procureur kun je eigenlijk alle kanten op en dat maakt dit dan ook prachtig vlees om mee te werken. Want hoewel procureur vaak als braadstuk wordt klaargemaakt, kun je het vlees bijvoorbeeld ook smoren of er steaks (halskarbonades) van snijden.

Bereiding procureur

Procureur wordt dus vaak gebruikt om langzaam te garen op de barbecue. Je maakt er de lekkerste pulled pork mee! De bereiding is niet per se heel moeilijk, maar vergt tijd en geduld. Dep de procureur droog, wrijf rijkelijk in met een dry rub en laat minimaal twee uur intrekken. Die het gekruide vlees afgedekt met alumiuniumfolie in een ovenschaal in de koeling. Haal een uur voor bereiding er weer uit. Vervolgens zijn er verschillende manieren om het vlees klaar te maken. Wil je pulled pork maken? Dan is een BBQ heel geschikt, maar de oven kan ook! Een mooi recept voor pulled pork vind je hier.  

Procureur vleesrassen

Procureur eet je bij voorkeur van een mooi gemarmerd vleesras, zoals LIVAR, Ibérico of Duroc d'Olives. Dat komt de smaak en structuur immers ten goede en bovendien is het ook fijn dat het ras een eerlijke herkomst kent. Dat is dus het goede nieuws.

Iberico procureur

Zoals gezegd, procureur is een prachtig braadstuk, populair bij echte liefhebbers. Het vlees is mooi dooraderd en daarom wat vettig. Mals en veel smaak dus. Kies je voor Iberico procureur dan weet je helemaal niet wat je proeft. Het befaamde Spaanse Iberico varken staat immers bekend om zijn mooie marmering en karakteristieke, haast nootachtige smaak. Supermooi vlees voor slowcooking op de bbq. Pulled Pork van Iberico Procureur, dat klinkt toch waanzinnig? Probeer het vooral zelf een keer uit!

Procureur online bestellen

Naar procureur van een mooi ras hoef je geen strooptochten af te leggen. Je koopt het gewoon online! Kies je favoriete braadstuk, plaats je bestelling en wij zorgen dat 'ie quickfrozen bij je thuis wordt geleverd. We leveren door heel Nederland. Voor 10.00 besteld, is dezelfde avond in huis. Veel makkelijker wordt het niet! 

PS... eel vooral je foto op facebook of instagram als je een mooi gerecht hebt klaargemaakt! Kunnen wij (en vele anderen) van genieten!

Vragen? Stel ze gerust via [email protected]