RUNDVLEESWEKEN
Als derde generatie slager is ambacht me met de paplepel in gegoten. Door verhalen van mijn vader en opa over de Rundvleesweken, weet ik dat dit vroeger echt een ding was in de slagerswereld. Tijdens deze speciale weken werd rundvlees in de schijnwerpers gezet, met aanbiedingen voor heerlijke biefstukken, smaakvol stoofvlees en vers gehakt. Het was een traditie in Nederland waar iedereen naar uitkeek.
Tijd dus, om deze oude traditie nieuw leven in te blazen. Tijdens Butchery's Rundvleesweken brengen we authentiek rundvlees onder de aandacht, zodat je kunt genieten van ambacht dat generaties geleden al geliefd was. Zo vieren we de veelzijdigheid van rundvlees, zoals dat ooit bedoeld was.
DAGELIJKS RUNDVLEES BESTSELLERS
De 5 Stoofvleestrends van 2024
Met de rundvleesweken kan een lijstje op 't gebied van stooftrends natuurlijk niet uitblijven. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan, en de volgende trends kwamen naar voren:
-
Snelle en gemakkelijke bereiding: Veel thuiskoks geven de voorkeur aan recepten die snel en gemakkelijk zijn. Er is een groeiende vraag naar stoofvleesgerechten die in één pan en in een korte tijd kunnen worden bereid. We zien dit ook terug bij The Butchery. De kant&klare stoofpotten vliegen de webshop uit.
-
Internationale Invloeden: Er is een toenemende belangstelling voor internationale ingrediënten en smaken. Dit betekent dat traditionele stoofvleesrecepten kunnen worden verrijkt met smaken uit verschillende wereldkeukens, zoals Aziatische marinades of kruiden uit Latijns-Amerika. Dit biedt een mogelijkheid om stoofvleesgerechten te fusioneren met andere culinaire tradities, wat leidt tot unieke en verrassende combinaties.
-
Budgetbewustzijn: Door stijgende voedselprijzen zijn consumenten steeds meer gefocust op budgetvriendelijke maaltijden. Dit heeft geleid tot een hernieuwde belangstelling voor stoofvlees als een betaalbare en vullende optie. Stoofvlees kan ook worden bereid met goedkopere snits en nog steeds rijk van smaak zijn, waardoor het een ideale keuze is voor budgetbewuste koks.
-
Duurzaamheid en Ethische Bronnen: Steeds meer consumenten zijn geïnteresseerd in de herkomst van hun voedsel en kiezen voor duurzame en ethisch verantwoorde ingrediënten. Dit betekent dat er een verschuiving is naar het gebruik van lokaal geproduceerd vlees of vlees van boerderijen die zich inzetten voor dierenwelzijn.
-
Creatieve Mash-Ups: De trend van culinaire mash-ups blijft groeien, waarbij klassiekers zoals stoofvlees worden gecombineerd met andere gerechten. Denk aan stoofvlees als vulling voor een taco of een loaded burger (een broodje hamburger getopt met stoofvlees) of loaded fries!
KANT & KLAAR STOOFVLEES
BUTCHERY'S BBQ SHOP
Als je bij ons een BBQ aanschaft, gaat die een leven lang mee. Een keuze die je dus doordacht moet maken. Wij nemen daar graag de tijd voor. Daarom kun je op de website een afspraak inplannen op een moment dat het jou uitkomt. Oók ’s avonds en in het weekend. Private shopping met toegewijde experts met liefde voor het vak. Uiteraard onder het genot van een kop koffie…
LAAT JE INSPIREREN
Net zo gek op rundvlees als wij? Onze receptenpagina staat bomvol met de mooiste rundvleesrecepten. Laat je vooral inspireren, gooi het benodigde vlees in je mandje en ga lekker aan de slag! Hieronder een aantal populaire recepten uitgelicht..
ZELF BEEF JERKY MAKEN
Beef Jerky is dus zoals gezegd een vleessnack en wel gemaakt van gedroogd en gekruid rundvlees. De snack is oorspronkelijk bedacht als manier om vlees langer te bewaren, maar staat vandaag de dag vooral bekend als voedzame- en eitwitrijke snack.
ZO MAAK JE HET ULTIEME STOOFVLEES
Ook zo'n zin in een goede stoofpot? Terwijl je door de week misschien snel iets op tafel wil zetten, is het in het weekend juist heerlijk om een grote pan op het vuur te hebben pruttelen. En het beste? Jij hoeft er nauwelijks naar om te kijken.
RUNDVLEES FAVORIETEN