Ook zo'n zin in een goede stoofpot? Terwijl je door de week misschien snel iets op tafel wil zetten, is het in het weekend juist heerlijk om een grote pan op het vuur te hebben pruttelen. Hoe langer je het vlees de tijd geeft, hoe beter de smaak. En het beste? Jij hoeft er nauwelijks naar om te kijken. Terwijl je huis gevuld wordt met die lekkere geuren, kun jij lekker op de bank ploffen.

Welk vlees gebruik je voor je stoofpot?

Laten we eerlijk zijn: stoofvlees draait om kwaliteit. En je hebt niet eens de duurste stukken nodig om het lekker te maken! Voor rundvlees zijn riblappen en sukadelappen absolute toppers. Dit vlees is stevig genoeg om urenlang te stoven en wordt boterzacht met een rijke, diepe smaak. Liever iets anders? Varkensvlees doet het ook fantastisch. Schouder, nek – of als je écht iets speciaals wilt, probeer eens varkenswangen! Die zijn supermals en geven een next-level smaak aan je stoofpot. Kip kan ook, en dan zijn kippendijen de way to go.

Stoofvlees aanbraden: Ja of nee?

Een goede vraag, want aanbraden kan een wereld van verschil maken. Door je vlees kort en krachtig aan te braden, krijgt het die lekkere, knapperige korst die vol smaak zit. De Maillard-reactie noemen we dat – klinkt ingewikkeld, maar het betekent gewoon dat de suikers in het vlees karamelliseren en zorgen voor dat extra laagje umami. 

Timing is key

Het mag dan verleidelijk zijn om je stoofpot zo lang mogelijk op te laten staan, maar je wilt natuurlijk niet dat het vlees uit elkaar valt tot een papje. Houd de boel in de gaten: het vlees moet makkelijk uit elkaar te trekken zijn, maar ook nog een beetje bite hebben. Tip: voeg zout pas aan het eind toe! Zo voorkom je dat je gerecht te zout wordt, want tijdens het stoven verdampt er vocht en kunnen smaken zich flink concentreren.

De pan doet het werk

Een goede pan is je beste vriend bij stoofvlees. Het liefst een zware pan met een dikke bodem die de warmte lekker gelijkmatig verdeelt. Heb je zo’n pan nog niet? Overweeg om te investeren, want een goede stoofpan gaat een leven lang mee. En laten we eerlijk zijn, niets geeft meer voldoening dan het perfecte stoofgerecht dat je keer op keer kunt maken.

Bestel je stoofvlees & aan de slag!

Nu je alles weet over stoofvlees, is het tijd om de keuken in te duiken. Klassiekers zoals boeuf bourguignon of hachee zijn altijd een hit, maar als je zin hebt in wat avontuur, probeer dan een kruidige rendang of een Mexicaanse stoofpot. Alles kan, als het maar lekker lang kan sudderen.

Bij ons in de slagerij vind je alles wat je nodig hebt: de beste riblappen, sukadelappen, varkenswangen, en natuurlijk kippendijen. Dit vlees is de basis voor jouw ultieme stoofgerecht. Bestel je ingrediënten online en laat die stoofpan het werk doen.

Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 8,99 8,09
Carrillada Iberico (varkenswangen)
check-circle Vanavond in huis
32,39
Riblappen Black Angus USA Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
16,99
Sukadelappen Uruguay graangevoerd
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 15,59 14,03

Geen tijd? Geen probleem, bestel kant&klaar stoofvlees!

We snappen het: soms wil je genieten van een heerlijk stoofgerecht, maar ontbreekt het je simpelweg aan tijd om uren in de keuken te staan. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor! In ons assortiment vind je verschillende kant-en-klare stoofpotten, zoals boeuf stroganoff, rendang, boeuf bourguignon, goulash en hachee. Deze gerechten zijn met zorg bereid, zodat jij alleen nog maar hoeft te verwarmen en binnen no-time kunt genieten van dezelfde rijke smaken. Het ideale comfort food zonder gedoe. Dus als je een keer geen tijd hebt, maar wél zin in stoofvlees, is dit de perfecte oplossing!

Op zoek naar meer inspiratie?

Heb je zin om zelf de keuken in te duiken en iets bijzonders op tafel te zetten? Kijk dan eens tussen onze recepten voor inspiratie! Wat dacht je van langzaam gegaarde lamsschenkel of een runderstoof in bockbier? Voor de liefhebbers van wild hebben we ook een recept van wildstoof van ree en konijn, en de Spaanse varkenswangetjes zijn een echte aanrader voor een unieke smaaksensatie. Deze recepten laten je zien hoe je met ons stoofvlees zelf de lekkerste gerechten maakt..

Runderstoof in bockbier

Carrillada de cerdo | Spaanse varkenswangetjes

Wildstoof van ree en konijn