T-Bone Black Angus USA

Het malse van de ossenhaas gecombineerd met het rijke vetrandje van de entrecote; dat is toch the best of two worlds? Als je vlees aan bot grilt, geeft dat bovendien een heerlijk rijke smaak. Ik kluif het allerliefst het bot af en dat kan lekker als je thuis bent!

Bert-Jan Lantinga

Wat is een T-Bone Steak?

T-Bone steak - de naam zegt het al - kenmerkt zich door het t-vormige bot dat de entrecote van de ossenhaas scheidt. Een populaire steak voor vleesliefhebbers; qua grootte, maar vooral omdat het twee hele fijne - misschien wel de fijnste - stukken van het rund bevat. De T-Bone lijkt op een porterhouse steak, maar er is een verschil, namelijk dat de Porterhouse doorgaans meer ossenhaas bevat in verhouding tot entrecote. Een kwestie van smaak dus! 

Een T-Bone is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

T-Bone low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

Reversed sear T-Bone (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding T-Bone Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor T-Bone

Rare: 52C in 3 uur
Medium: 54C in 3 uur
Medium/Rare: 56C in 3 uur

 

 

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 752.4
Energie (kcal) 180
Vet (g) 10.7
Verzadigd vet (g) 4.9
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 21
Zout (g) 0.08

T-Bone Black Angus USA

T-bone steak van certified USA Black Angus. As good as it gets...

check-circle Morgen in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met sjalot
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 49,99 | 800 gram Black Tiger garnalen XXL [2-4 stuks]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Het malse van de ossenhaas gecombineerd met het rijke vetrandje van de entrecote; dat is toch the best of two worlds? Als je vlees aan bot grilt, geeft dat bovendien een heerlijk rijke smaak. Ik kluif het allerliefst het bot af en dat kan lekker als je thuis bent!

Bert-Jan Lantinga

T-bone steak van certified USA Black Angus. As good as it gets...

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Morgen in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Morgen in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij steaks

Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Morgen in huis
Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Morgen in huis
Meest gekocht
Kreeftstaart Canada
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 39,99 35,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Morgen in huis
3,99
Ribeye Black Angus USA PRIME
check-circle Morgen in huis
43,99