T-bone Simmentaler

T-bone Steak Simmentaler 

Supermooie T-Bone steak van het smaakvolle Simmentaler rund, ook wel bekend als Fleckfieh. Een populaire T-vormige steak; qua grootte, maar vooral omdat het twee hele fijne - misschien wel de fijnste - stukken van het rund bevat, namelijk entrecote en ossenhaas. Supersmaakvol, helemaal van een kwalitatief runderras als Simmentaler. 

Wat is Simmentaler rund?

Het Simmentaler rund is wat ons betreft de vleesgeworden Milka koe. Ja écht. Het dier heeft vast en zeker model gestaan. Alleen zijn de vlekken niet paars, maar (licht)bruin tot roodbont, maar wél met de bekende witte kop. Het ras Simmentaler gaat way back. Het is al in de Middeleeuwen ontstaan uit een kruising tussen een Duits- en een Zwitsers vleesras. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. Simmentaler is trouwens geen universele naam voor dit ras. In Duitsland gaan de koeien door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit dier onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Simmentaler runderen heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees onmiskenbaar ten goede!

Een T-Bone is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

T-Bone low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

Reversed sear T-Bone (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding T-Bone Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor T-Bone

Rare: 52C in 3 uur
Medium: 54C in 3 uur
Medium/Rare: 56C in 3 uur

 

 

Ingrediënten

rundvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 618.64
Energie (kcal) 148.00
Vet (g) 6.90
Verzadigd vet (g) 3.20
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 21.50
Zout (g) 0.08

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

T-bone Simmentaler

Schrijf een review
T-bone van het smaakvolle Simmentaler rund.

check-circle Maandag in huis
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
9,95
Seasalt flakes
check-circle Maandag in huis
3,99
Steak Seasoning
check-circle Maandag in huis
5,99
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Maandag in huis
10,50
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Maandag in huis
9,95

Altijd handig bij steaks

Aanmaakblokjes
check-circle Maandag in huis
11,40
Grill Team casserole
check-circle Maandag in huis
4,45
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Maandag in huis
9,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Maandag in huis
37,50
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Maandag in huis
9,95
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Maandag in huis
15,99
Bge Houtskool Dutch
check-circle Maandag in huis
18,95
Meest gekocht
Plukbrood pesto/mozzarella
check-circle Maandag in huis
6,99
Droge worst Italiaans
check-circle Maandag in huis
3,99
ossenstaartsoep
check-circle Maandag in huis
4,99