Tagliatelle met romige kip

Ingredienten

Diner 2/3 personen
400 gram Kipfilet, in blokjes gesneden
200 gram Tagliatelle
150 gram Verse spinazie
2 teentjes Knoflook, fijngehakt
1 Sjalot, fijngehakt
75 gram Zongedroogde tomaten, fijngehakt
2 Tomaten in partjes gesneden
50 gram Parmezaanse kaas flakes of geraspt
200 ml Slagroom
2 tl Italiaanse kruiden
1/2 blokje Groentebouillon

Bereidingswijze

Supersnel, supermakkelijk en superlekker, dat is deze tagliatelle met romige kip van Robert van Dijk / @vurigekolen. Perfect voor de doordeweekse dis op druke dagen dus, maar ook een lekker makkelijk weekendmaaltje. Let's go!

  1. Bak de kip (in blokjes gesneden) in een pan gedurende ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  2. In dezelfde pan bak je de knoflook en sjalot glazig.
  3. Voeg de spinazie, groentebouillon, Italiaanse kruiden, slagroom en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Laat het geheel sudderen en kook zachtjes gedurende 6 minuten.
  4. Voeg de gebakken kip toe aan de saus en laat nog 3 minuten meekoken.
  5. Voeg vervolgens de tomaten toe en laat nog 1 minuut meekoken.
  6. Bestrooi met de resterende geraspte Parmezaanse kaas en eventueel wat extra Italiaanse kruiden voor de garnering.

Kind kan de was doen. Enjoy!