Supersnelle beenham met ananas chutney
Bereidingswijze
Deze honey glazed partyham is een kant-en-klare beenham (zonder been) die echt alleen nog maar in de oven hoeft. Kan dus niet mislukken! Robert van Dijk van @vurigekolen maakte hem klaar en de foto's spreken denk ik voor zich. Om het gerech op te leuken maakte hij er een ananas chutney bij. En die willen we je niet onthouden, dus hier het recept.
TIP: wil je de kant-en-klare beenham bereiden met kerst? Bestel dan op tijd, want onze slagers maken ze met liefde klaar, maar in laatste weken voor kerst geldt: op = op. De beenham kan zo de vriezer in, dus hebben is houden. Zo ga je zonder stress de kerst in.
Bereiding kant-en-klare beenham
Kant-en-klaar, de naam zegt het al. Onze slagers hebben al het werk al voor je gedaan. Je hoeft de ham eigenlijk alleen nog maar de oven in te schuiven. Let er alleen wel op dat je de beenham ruim op tijd uit de vriezer haalt en rustig laat ontdooien in de koelkast. Daar kun je zo 48 uur voor uit trekken.
Haal vervolgens de ham twee uur van tevoren uit de koelkast. Een uurtje op 160 graden in de voorverwarmde oven en de beenmas ham is ready-to-eat. Giet 'm tijdens het afbakken nog een aantal keer over met de marinadesaus die in de zak zit. Zo simpel kan het zijn. Op de productpagina van de beenham vind je ook een video van minder dan 2 minuten, dus bekijk die vooral even, dan ben je vast en zeker overtuigd.
Al voor de ham in de oven gaat, maak je de ananas chutney. Die heeft namelijk wel een uur nodig. Van tevoren maken kan natuurlijk ook, dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar met kerst. Hieronder het recept van Robert.
Bereiding ananas chutney