Steak Tartare met Gerookt Beenmerg

Ingredienten

4 Personen
500 gram Outside Skirt Steak
2 Halve Mergpijpen
2 Sjalotten
2 Cornichons
4 tl Kappertjes
15 gram Peterselie (fijngehakt)
15 gram Bieslook (fijngesneden)
1 el Lijfolie
2 tl Tabasco (of andere hotsauce)
1 el Worcestershire
2 el Ketchup
1 el Dijon mosterd
Versgemalen zwarte peper
Zout

Supplies

Bereidingswijze

Mergpijp is één van de favorieten van wijlen food legende Anthonie Bourdain en dat zegt wat, daar kunnen we kort over zijn. Toegegeven, je cholesterol moet op peil zijn en afvallen ook niet je eerste prio, want dit boterachtige smeersel is rijk en vol van smaak maar - anders dan de naam doet vermoeden - bovenal bijzonder goddelijk. We plaatsten laatst al een recept van knoflookcrostini's van @vurigekolen en nu kwam óók BBQ Junkie met een topper van een recept op de proppen. Mergpijpen it is dus, deze keer met gerookte steak tartare van Inside skirt steak. Hóe goed klinkt dat?

Beenmerg

Bereidingswijze Steak Tartare met gerookt beenmerg

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunk rookhout toe aan de kolen en leg de 2 halve mergpijpen op je BBQ rooster met het merg omhoog.
  • Sluit de BBQ met de deksel en rook de mergpijpen 45 minuten.
  • Neem ondertussen een grote snijplank en leg hier de skirt steak op. Heb je een wat dikker stuk? Snijd het vlees vervolgens eerst in dunne repen en die repen daarna in hele kleine blokjes.
  • Daarna hak je het vlees nog goed door tot je eigenlijk een soort gehakt hebt. Ik deed dit met 2 grote, scherpe messen, zodat je sneller kunt werken.
  • Hebben de mergpijpen 45 minuten op de BBQ gelegen? Haal ze dan even van de BBQ. Schep nu het merg uit de mergpijpen en laat dit afkoelen.
  • Maak vervolgens de BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Leg de mergpijpen dan weer terug op de BBQ, met de holle kant naar beneden. Sluit de BBQ met de deksel en laat de mergpijpen zo 15 minuten liggen. Haal ze daarna van de BBQ en laat afkoelen.
  • Ondertussen heb je mooi de tijd om alle ingrediënten fijn te snijden en te hakken. Doe alles in een ruime mengkom, samen met de reeds fijngehakte outside skirt steak.
  • Voeg nu ook het gerookte merg toe aan de kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Breng eventueel verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  • Pak nu de lege mergpijpen er weer bij en schep de steak tartare hier in. Serveer de steak tartare met gerookt merg vervolgens direct..

    ENJOY!



Bestel hier je mergpijpjes >

 

 


Meest gekocht
LIVAR rookworst
check-circle Maandag in huis
4,99
Meat Pie Sate Ajam Pedis
check-circle Maandag in huis
4,99
Plukbrood pesto/mozzarella
check-circle Maandag in huis
6,99