JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Een Spaanse burger met alles erop en eraan. Deze burger is met recht een ode aan Spanje, prachtig vakantieland waar voortreffelijke producten vandaan komen. Ik [Siebe] combineerde een Rubia Gallega burger met zelfgemaakte Ailoli, Manchego kaas, geblakerde Piementos de Padron en crispy gebakken stukjes Chorizo. En dat alles op een rustiek broodje. Als je van de zomer houdt en bovenal van Spanje houdt, moet je deze maken! Veel beter wordt het niet.
Bereid je barbecue voor om direct te grillen en hou rekening met een indirecte zone. Stel je temperatuur in op ongeveer 200 graden Celsius. Snij de vleestomaat in ringen en trek wat mooie blaadjes van je baby Romaine sla. Snij de witte bittere delen van de sla af en gooi die weg. Snij de Chorizo in kleine blokjes en bak deze in een pan of skillet krokant op een pitje of op je BBQ. Gooi het bakvet niet weg! Lepel de krokant stukjes Chorizo uit de pan en zet ze apart. Snij je broodjes doormidden en bak de snijvlakken krokant in het (oranje) bakvet van de Chrorizo. Hmmm wat een smaak! Leg je broodjes nu klaar op een plank met de snijkant naar boven om ze straks op te bouwen. Leg ze niet op elkaar, daar wordt het krokante snijvlak weer taai van.
Leg de Piementos de Padron pepers op je grill rooster en grill ze in een minuut of 5 rondom. Ze moeten bruin worden en mogen wat geblakerd zijn! Als ze gereed zijn leg je ze even apart op een roostertje of bordje, dit is een heerlijke topping voor je burger. Als je plek hebt kun je ook je hamburgers alvast grillen.
Leg nu de (Rubia Gallega) burgers op het rooster en bak ze mooi bruin, maar niet te lang want we willen ze medium houden!
Hebben de burgers een mooie kleur, dan leg je op de indirecte zone en leg je op elke burger een paar plakken van je Manchego kaas (ik gebruikte een ordinaire kaasschaaf om van mijn blok Manchego mooie plakjes te maken). Meet de kerntemperatuur (bij ongeveer 48 graden kerntemperatuur haal je ze van de BBQ).
Nu moeten we aan de slag met het bouwen van deze Spaanse burger. Je begint met de onderkant van het broodje en bouwt hem dan langzaam op met de volgende laagjes:
Daarna doe je de bovenkant van het getoaste broodje erop en steek je een prikker door je hele bouwwerk.
ENJOY!Rubia Gallega burgers bestellen