Pulled pork met kimchi coleslaw
Bereidingswijze
Bereidingswijze pulled pork met kimchi coleslaw
- Breng de BBQ of smoker op 130C, bedek de procureur in een egale laag rub en laat dit ongeveer 30 min intrekken. Langer marineren mag, maar doet vrij weinig qua smaak.
- Doe de procureur op de BBQ voor ongeveer 6 uur of todat een kerntemperatuur is bereikt van rond de 70c
- Besproei om het uur met appelciderazijn.
- Wanneer de 70c bereikt is, wikkel de procureur in folie samen met de BBQ s saus, honing en boter en pak deze strak in.
- Terug op de BBQ en plaats in een aluminium bak om alle vocht op te vangen.
- Laat het vlees gaten tot minimaal 93c bereikt is intern. Maar mag zelfs oplopen tot 98c. Belangrijkste is prikken met een thermometer en voelen dat het vlees mals is.
- Laat minimaal een uur rusten en scheur dan het vlees open als een wilde savage!
- Doe rijkelijk pulled pork op een broodje en maak af met de coleslaw zoals hieronder klaargemaakt.
Bereidingswijze Coleslaw
- Doe alle ingrediënten in een bekken en goed mixen. Ik koop mijn kimchi altijd bij de toko of Chinese supermarkt, en kan goed spicy zijn! Gelukkig kun je kimchi tegenwoordig ook goed online bestellen, dus mocht je geen toko in de buurt hebben, no worries!
ENJOY!