JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Dit gerecht is met recht een Zuid-Amerikaanse klassieker en daar houden we van! Letterlijk betekent lomo de cerdo al trapo: varkenslende in doek. Dit recept is gemaakt door Nicky Duijvelaar van Duijvelsekker en hij gebruikte varkenshaas, maar je zou ook kunnen kiezen voor een lendesteak van bijvoorbeeld Ibérico. Hoe dan ook wordt het vlees in een doek gewikkeld, zodat de smaken goed worden behouden en het vlees mooi gelijkmatig gaart. Resultaat? Supersmaakvol vlees dat smelt op je tong. Oh ja, en dat dus geserveerd met een Aji Picante salsa. Klinkt toch fantastisch?
We beginnen maar even met de salsa. Evenals de welbekende chimichurri is Aji Picante een Zuid-Amerikaanse salsa die bekend staat om zijn intense smaak en veelzijdigheid. De naam zegt het al: een pittige salsa om precies te zijn, oorspronkelijk afkomstig uit Peru. Deze salsa gaat perfect samen met vleesgerechten, zoals ze daar in Zuid-Amerika wel raad mee weten.
De Aji Picante in dit recept wordt gemaakt van jalapeno pepers. Als je alle ingrediënten in huis hebt is de bereiding vrij simpel: doe alle ingrediënten in de blender totdat een gladde salsa is ontstaan. Zet vervolgens aan de kant.
Voor alle BBQ liefhebbers, dit ga je leuk vinden… We bereiden de varkenshaas namelijk direct op de kolen. Hier volgt een stappenplan:
Nou, dat is wel echt een hele mond vol he? Maar deze smaken gaan nu eenmaal heel lekker samen. En het leukste gedeelte begint nu: het serveren en opeten. Verdeel een flinke lepel van de salsa in het midden van het bord en leg daar de getrancheerde lomo bovenop. Strooi daar nog wat zout en kruiden overheen en serveer meteen met groenten naar keuze.ENJOY!