Cheddar Jalapeno Crunch Wraps
Bereidingswijze
Wraps en tortilla's worden steeds populairder en wij snappen goed waarom. Je maakt er supereenvoudig de lekkerste gerechten mee en ze zijn ook nog eens rijk aan eiwitten. BBQ Junkie maakte deze chrunchy cheddar jalapeno wraps. Lean & mean op de plancha en superlekker. Aanrader dus!
Bereiding cheddar jalapeno wraps
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en in eerste instantie een temperatuur van ongeveer 220 graden. Leg de plancha op de BBQ om mee op te warmen. Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakken en pak alle ingrediënten er bij.
Is de BBQ op temperatuur en de plancha heet? Bestrooi de cheddar jalapeño burgers dan rondom met versgemalen zwarte peper en zeezout. Leg de burgers daarna op de plancha en bak 2 minuten per kant.
Haal de burgers daarna weer van de BBQ en laat ze even rusten. Pak nu de grote tortilla wraps er bij en leg deze op je werkblad. Bestrijk het midden met de burgersaus en beleg daarna eerst met de ijsbergsla en daarna met de plakken tomaat. Op de plakken tomaat gaat een plak cheddar, gevolgd door de zojuist gebakken cheddar jalapeño burgers. Daarop gaan de ingelegde jalapeños, gevolgd door weer een plak cheddar.
Daarna pak je de kleine tortilla wraps er bij en die leg je boven op de zojuist belegde grote wraps. Druk het geheel een beetje aan en vouw de grote wraps vervolgens over de kleine wraps heen. Draai ze dan om en laat zo even liggen.
Leg nu één van de wrap pakketjes op je spatel en schuif hem vervolgens op de hete plancha. Herhaal met het tweede pakketje en bak beide crunchwraps 4 á 5 minuten per kant, tot de buitenkant mooi goudbruin en krokant is.
Haal de cheddar jalapeño crunchwraps dan weer van de plancha en laat ze op een snijplank een paar minuten rusten. Snijd ze daarna doormidden en serveer direct.
Eet smakelijk!