Bumbu Bali Burgers met gado gado en gebakken ei

Bereidingswijze

Een creatief opgebouwd broodje hamburger is altijd een goed idee, als je het ons vraagt. En het fijne: je kunt eindeloos varieren. Want hoewel mooi vlees natuurlijk de basis is, maak je het verschil met toppings en een goeie bun. Deze keer gaan we voor onze bumbu bali burgers, maar dan all the way met gado gado en gebakken ei. Het recept komt van BBQ Junkie en is dus logischerwijs gericht op de BBQ. Je kunt de burgers echter ook prima in de pan klaarmaken. Wat je wilt!

Bereiding Gado Gado

Zet voor de gado gado een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook. Zet daarnaast de steelpan op laag vuur en die hier de pindakaas, kokosmelk, water, ketjap en 1 theelepel sambal in. Meng de ingredienten al roerend goed door elkaar en haal de steelpan van het vuur als de pindasaus mooi van textuur is. 

Kook nu de sperziebonen in ongeveer 10 minuten gaar wanneer het water kookt. Schep ze vervolgens in een vergiet en spoel goed na met koud water, om doorgaren te voorkomen. Blancheer vervolgens de taugé een minuutje in het hete water en spoel ook na met koud water. Doe de sperziebonen en taugé in een mengkom. Snijd nu ook de komkommer in kleine stukjes en voeg ook toe aan de mengkom.

Voorbereiding BBQ

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van zo’n 200 graden. Meng daarnaast de mayonaise met de overgebleven sambal tot een burger sausje.

Bereiding Bumbu Bali burgers

Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de burgers op het rooster om ze 4 minuutjes per kant te grillen.

Zet ondertussen ook een koekenpan op het vuur om de eieren in te bakken. Kies hierbij zelf of je de dooiers heel laat en dus mooi zacht eigeel hebt dat zicht vermengt met alle andere smaken van de burger.

Voeg intussen de helft van de pindasaus toe aan de sperziebonen, taugé en komkommer en meng alles door elkaar.

Zijn de burgers en eigeren klaar? Snijd dan de burger broodjes open en rooster even kort op de BBQ. Neem vervolgens de onderste helften en bestrijk ze met de burgersaus. Hierop gaat vervolgens een goede schep gado gado, gevolgd door wat stukje cassave kroepoek. Daar bovenop gaan de bumbu bali burgers en de eieren. Tot slot bestrijk je de bovenste helfte van de broodjes nog met wat pindasaus, waarna je de burgers er mee afmaakt.

Serveer de burgers direct, samen met de eventueel overgebleven cassave, gado gado en pindasaus.   

ENJOY! 
Liever een andere smaak burger proberen?
Bekijk alle burgers >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept