Pampa Beef ARG

Pampa Beef ARG

Bekijken als Grid List

10 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Picanha Hereford
    Picanha Black Angus Premium Grassfed ARG
  2. Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG
    Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG
  3. Rib eye roast Hereford
Bekijken als Grid List

10 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Hereford rund

Het Hereford ras vindt zijn oorsprong in Engeland en is uitgegroeid tot één van de grootste vleesrassen ter wereld. Op elk continent lopen namelijk Hereford runderen. Dat is niet voor niets, het ras is krachtig gebouwd en tegen veel omstandigheden opgewassen. Ook kenmerkend aan hereford runderen is het feit dat de dieren zeer vruchtbaar zijn en makkelijk afkalven. Dat maakt dat de dieren heel geschikt zijn om natuurgebieden te begrazen. Een stal heeft dit dier namelijk niet nodig. Karakteristiek bij Hereford runderen is de witte kop en roodgekleurde vacht. Verder zijn de dieren compact gebouwd met veel spiermassa en ze hebben bovendien een bijzonder vriendelijk karakter.

Argentijn rundvlees

Ons Hereford vlees komt uit Argentinië en is volledig grasgevoerd.  Naast Aberdeen Angus is Hereford het meest voorkomende ras in Zuid-Amerika. Eveneens een sterk ras. De dieren leven 100% buiten en hebben alle ruimte op de uitgestrekte pampa's, oftewel de subtropische, natuurlijke graslanden in Zuid-Amerika. Bovendien draagt het milde Argentijnse klimaat natuurlijk ook bij aan de goede leefomstandigheden. Doordat Hereford runderen in Argentinië zoveel bewegingsruimte hebben, hebben ze veel spiermassa, een goede doorbloeding en intramusculair vet, wat zorgt voor mooi gemarmerd vlees. Bovendien dragen de grassen en kruiden - waaronder alfalfa en klaver - bij aan de karakteristieke smaak van Zuid-Amerikaans rundvlees. Het regent bovendien veel, dus de pampa’s hebben veel te bieden en de dieren zijn dan ook volledig grasgevoerd (niet bijgevoerd met mais en graan). Veel natuurlijker wordt het dus niet, want groeihormonen en antibiotica komt er in Argentinië niet aan te pas.

Hereford runderen uit Argentinië hebben een goed leven gehad en dat proef je echt! Zuid-Amerikaans rundvlees is over het algemeen van hele hoge kwaliteit en dat is met deze Hereford runderen zéker het geval. Wist je dat de beroemde Loetje restaurants ook ossenhaas van Zuid-Amerikaanse runderen gebruiken? En iedereen die Loetje kent, weet dat je hier de állerlekkerste biefstuk kunt eten. Maak je ‘m liever thuis, dan hebben we hier het recept voor je.

In Argentinië worden de runderen geslacht als ze ongeveer 24 maanden zijn en nog onder de 500 kilo. Veel minder dan koeien uit de ‘groot vleesindustrie’. Het vlees wordt vacuümverpakt en geëxporteerd naar andere landen, waaronder dus Nederland. Tijdens de reis heeft het vlees alle tijd om te rijpen, wat de malsheid en smaak natuurlijk ten goede komt.

Hereford online kopen?

Hereford online kopen lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Online kun je immers heel gericht zoeken en je weet precies waar je vlees vandaan komt. Wij leveren van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 22.00 (avondlevering dus). Je kiest zelf je gewenste leverdag en als je voor 10.00 bestelt, kunnen we het dezelfde avond nog leveren. Ideaal dus. Het vlees wordt shockfrozen (binnen een uur ingevroren) geleverd, dus kan eventueel zo de vriezer in. Ideaal dus. 

Vragen? Stel ze gerust via [email protected]