Longhaas / onglet

Longhaas / onglet

Puur ambacht uit eigen slagerij! Premium geselecteerde longhaas van de beste vleesrassen worden door onze Meesterslagers zorgvuldig gesneden, ontvliesd en dubbel getrimd tot perfecte steaks. Daarna wordt het vlees vacuüm verpakt en binnen het uur ingevroren. Shockfrozen noemen ze dat.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

3 Items

per pagina
Oplopend sorteren
Bekijken als Grid List

3 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is longhaas?

Longhaas - ook wel bekend als onglet - is een bijzonder stuk vlees, maar je moet het wel van een kwalitatief runderras eten. Longhaas is een spier die de longen laat bewegen en werd - evenals bavette - jarenlang als een vergeten vleessoort gezien. Ieder rund heeft maar 1 longhaas. In Parijs scoort longhaas - daar natuurlijk bekend onder de naam onglet - al jarenlang goed in bistro's en dat is niet voor niets. Goed bereid en van een mooi ras, levert longhaas mals, sappig en smaakvol vlees op. En dat zit met rassen als Amerikaans Angus natuurlijk wel goed.

Waar komt de naam longhaas vandaan?

Zoals je hierboven misschien al hebt gelezen heeft de longhaas meerdere namen. De Nederlandse naam van het stuk vlees is ‘longhaas’, maar in bijvoorbeeld Amerika staat het beter bekend als Hanger steak, in Frankrijk als ‘onglet’ en in Vlaanderen als ‘dikke kraai’. De Nederlandse naam is afgeleid van de functie in het rund. Het is immers een spier die de longen laat bewegen.

Longhaas vs diamanthaas

Lees je de twee verschillende namen, zal je je vast afvragen wat het verschil is tussen de longhaas en diamanthaas. Behalve de locatie in het rund zijn er meer verschillen. Zo komt de longhaas van een spier die veel gewerkt heeft, wat betekent dat het vlees wat grover van structuur is. Diamanthaas komt uit de schouder en heeft minder gewerkt dan de longhaas en is dus malser. Daartegenover staat dat de longhaas wel intenser van smaak is dan de diamanthaas. Supersmaakvol dus!

Hoeveel gram longhaas per persoon

Het aantal gram longhaas wat je kiest is natuurlijk afhankelijk van met hoeveel mensen je ervan gaat eten, of het grote eters zijn en of het een onderdeel is van een BBQ of meergangen menu.

Longhaas als hoofdgerecht
Kleine/normale eter: 150-250 gram
Grote eter: 250-400g gram
Carnivoor: 400-500 gram

Longhaas to share for 2
Kleine/normale eter: 300-500 gram
Grote eter: 600-800g gram
Carnivoor: No Share

BBQ met meerdere vleessoorten
Kleine/normale eter: 75 gram
Grote eter: 150 gram
Carnivoor: 200 gram

Hoe bereid je longhaas?

Of je je longhaas ’t liefst op de BBQ of in de pan bereidt is natuurlijk helemaal je eigen keuze, ’t kan in ieder geval allebei. Dus als je van plan bent om de BBQ aan te steken, je hebt de longhaas uit de vriezer gehaald en het wordt opeens waardeloos weer, dan kan je altijd nog switchen naar de keuken. Is immers niet ondenkbaar dat het weer opeens omslaat in Nederland niet waar? Helemaal zuur als je net de BBQ aangestoken hebt, maar helaas hebben we geen invloed op ’t weer. De longhaas kan je in ieder geval als biefstuk bereiden. Bij de bereiding van longhaas is het belangrijk dat je ‘m eerst de tijd geeft om op kamertemperatuur te komen. Grill ‘m om en om tot een kerntemperatuur van 50 tot 55 graden Celcius.

Kan longhaas op de BBQ?

We kunnen hier kort en krachtig over zijn: JA! Longhaas leent zich fantastisch voor de BBQ. Het vlees heeft van nature veel smaak dankzij de marmering van vet en grovere structuur. Als je het op de BBQ bereidt, krijgt het een heerlijke rokerige smaak die een extra dimensie geeft aan de smaak. Win win dus!

Longhaas recept

Google je op ‘longhaas recepten’ dan kan je je hart ophalen aan allerlei heerlijke ideeën voor de bereiding van longhaas. Hoewel longhaas zich ook zeker goed leent om alleen te kruiden met peper en zout, kan je ‘m ook zeker goed aankleden met bijvoorbeeld chimichurri of combineren met gamba’s voor een fantastische surf en turf..

Longhaas kopen online

Dat is eenvoudiger dan bij de slager om de hoek. Die heeft longhaas namelijk niet altijd liggen, laat staan van het ras naar keuze. Longhaas online kopen is dus zeker een goed idee. En supermakkelijk. Kies je favoriete onglet, bestel online en wij sturen 'm shockfrozen (met behoud van alle voedingswaarden) naar je op!

Longhaas quickfrozen geleverd

Wellicht goed om te weten dat je vlees quickfrozen geleverd wordt. Dus niet alleen de longhaas, maar ook het pondje gehakt of de hamburgers die je mee bestelt. Al het vlees wat bij ons binnenkomt gaat direct door naar de productie en gaat door de handen van onze slagers. De longhaas wordt zorgvuldig ontvliesd en per stuk vacuüm verpakt, zodat ’t gelijk grillready is zodra je het thuis ontvangt. Vervolgens komt er een productlabel op en op een speciale manier ingevroren. Speciale manier? In onze slagerij vriezen we de producten op een hele lage temperatuur in, zodat voedingswaarden behouden blijven. Meer lezen over hoe en waarom we ons vlees quickfrozen versturen? Lees hier meer..

Online longhaas bestellen

Nog in twijfel of online longhaas bestellen een goed idee is? Nergens voor nodig! Het vlees komt namelijk gewoon bij een ‘echte’ stenen slagerij vandaan als je bij The Butchery bestelt en niet bij een dozenschuif magazijn. Met onze vakbekwame collega’s staan we elke dag in de productie om het vlees te keuren, trimmen en te verpakken. Je mag er dus gerust vanuit gaan dat je longhaas door de handen van een échte slager is gegaan om ‘m te trimmen en op maat te snijden.

Oh, kan me voorstellen dat je je afvraagt hoe het vlees dan bevroren bij je thuis geleverd wordt. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, besteden we er veel zorg aan om je vlees optimaal in te vriezen. Om het dan ook bevroren bij je te leveren op een gewenst tijdstip werken we met twee koeriers. Trunkrs verzorgt onze avondlevering. De pakketten die door Trunkrs worden bezorgd, worden pas om 11 uur ’s ochtends bij ons opgehaald en gaan vanaf 17 uur al in uitlevering. De pakketten zijn dus relatief kort onderweg. Voor het transport pakken we je bestelling in in een kartonnen doos, met isolatiezak en droogijs, zodat je je vlees gegarandeerd bevoren in ontvangst kan nemen.

We werken ook samen met Leen Menken, een koerier die overdag levert en gespecialiseerd is in geconditioneerd transport. Zo hebben ze structureel kwaliteitscontroles op temperatuur. Met beide levermogelijkheden kan je dus ervanuit gaan dat je bestelling bevroren geleverd wordt.