Tamme konijnenboutjes

TAMME KONIJNENBOUTJES

De boutjes van tamme konijnen zijn een heerlijke delicatesse die bekend staan om hun zachte en malse vlees en milde smaak. Ze zijn enorm veelzijdig en worden vaak gebruikt in traditionele stoofgerechten, maar kunnen ook worden gebraden, gegrilld of gestoofd. Het vlees van tamme konijnen is lichter en subtieler van smaak dan dat van wilde konijnen. Het vlees bevat een wat minder sterke wildsmaak en valt daarom dus erg goed in de smaak bij mensen die wild normaal gesproken te heftig vinden.

WAT MAAKT TAMME KONIJNENBOUTJES BIJZONDER?

De konijnenboutjes hebben een licht zoete smaak. De smaak is een stuk neutraler dan dat van wild konijn. Het vlees heeft een zachte en licht stevige structuur, daarnaast is het mager vlees en rijk aan eiwitten. De boutjes bevatten daarnaast weinig vet en cholesterol en het is een goede bron van vitamine B mineralen zoals ijzer en fosfor.

HET BEREIDEN VAN TAMME KONIJNENBOUTJES

Tamme konijnenboutjes kunnen goed worden gebruikt voor diverse kooktechnieken. Een klassieke bereidingswijze is een konijnenstoof met witte wijn. Andere mensen kiezen ervoor om de boutjes te braden of grillen voor een wat snellere en makkelijkere bereiding. Echter is konfijten ook echt is een keer het proberen waard! Konijnenvlees gaat heerlijk samen met aromatische kruiden, zoals tijm, rozemarijn en dragon of met zoete smaken als pruimen, honingen en appel. Kies je ervoor om de boutjes te grillen of braden, overweeg dan eens onze eigen jus met tijm of die met rozemarijn voor een heerlijk gerecht!

TAMME KONIJNENBOUTJES ONLINE BESTELLEN

Voor het bestellen van tamme konijnenboutjes van topkwaliteit ben je bij The Butchery aan het juiste adres. Alle stukken vlees worden door onze meesterslagers zorgvuldig gesneden voor de ideale balans tussen vlees, wat resulteert de beste smaak en textuur. Bestellen kan eenvoudig: plaats je bestelling vóór 11.00 uur en ontvang dezelfde avond nog in Nederland en België. Liever een ander bezorgmoment? Geen probleem, je kan zelf kiezen wat jou het beste uitkomt. We leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, zodat de kwaliteit tijdens het transport optimaal behouden blijft!

HET BEREIDEN VAN TAMME KONIJNENBOUTJES

Het bereiden van tamme konijnenboutjes is niet moeilijk, maar vraagt wel wat aandacht om het vlees mals te houden. Volg onderstaande stappen voor een goed resultaat.

  • Ontdooi de konijnenboutjes en breng ze op kamertemperatuur. Onze boutjes worden bevroren geleverd: laat ze een dag voor bereiding rustig in de koelkast ontdooien en haal ze een uur voor het bakken uit de koelkast.
  • Dep het vlees goed droog met keukenpapier en kruid de boutjes met zout en peper. Zo kan er een mooie korst ontstaan tijdens het bakken.
  • Verhit een mengsel van boter en olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de boutjes aan alle kanten goudbruin. Voeg op het laatst rozemarijn en tijm toe, zodat de aroma’s goed vrijkomen.
  • Leg de boutjes in een ovenschaal, giet het bakvet erover en gaar ze verder in een voorverwarmde oven op 140 graden.
  • Laat de boutjes 30 tot 40 minuten garen tot ze een kerntemperatuur van 70°C hebben bereikt.
  • Voeg dan een glas witte wijn en wat bouillon toe, zodat de boutjes tot de helft onder staan. Doe er ook wat dragon en een laurierblad bij.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet hem terug in de oven.
  • Na ongeveer 20 minuten, als de bouten een kerntemperatuur van 82°C hebben bereikt, haal je ze uit de oven.
  • Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat het 5 tot 10 minuten rusten zodat de sappen zich goed verdelen.

Zo bereid je tamme konijnenboutjes zoals ze bedoeld zijn: rustig, eenvoudig en met aandacht voor smaak.

Ingredienten

konijn

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 777
Energie (kcal) 186
Vet (g) 12.4
Verzadigd vet (g) 4.6
Koolhydraten (g) 0.0
Suikers (g) 0.0
Vezels (g) 0.0
Eiwitten (g) 18.6
Zout (g) 0.15

Tamme konijnenboutjes

Heerlijke tamme konijnenboutjes die perfect geschikt zijn voor een konijnenstoof met witte wijn!

check-circle Morgen in huis

+ Sauzen en jus

+ 17,99 | Blues Hog Raspberry Chipotle Sauce [pot 557 gram]
+ 10,50 | Croix Valley Rhubarbecue Sauce [354 gram]
+ 10,50 | Croix Valley Cran B Cue Sauce [354 gram]
+ 5,99 | Culinaire Jus Rode wijn [200ml]
+ 5,99 | Culinaire Jus Valrhona Chocolade [200ml]
+ 5,99 | Culinaire Jus Zwarte truffel [200ml]

+ Sides (KIES GEWENSTE AANTAL IN CHECKOUT)

+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
+ 5,99 | 4x gratintaartje tomaat mozzarella [100 gram per stuk]
+ 4,99 | Kruidenboter Cafe de Paris [100 gram]
+ 4,99 | Kruidenboter Toscana [100 gram]
+ 6,99 | Plukbrood zontomaat&olijf
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Heerlijke tamme konijnenboutjes die perfect geschikt zijn voor een konijnenstoof met witte wijn!
Product label

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Morgen in huis
5,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 3,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Morgen in huis
12,99
Laden...