Wagyu Moink Balls

Ingredienten

Snack 4-6 personen
1.5 kilo Wagyu gehakt (gemaakt van Wagyu burgers) /vleesrassen/kagoshima-wagyu-jap.html
150gr Parmezaanse kaas 3 eieren 3 tenen knoflook fijngehakt Flinke scheut van jouw favoriete BBQ rub Ontbijt spek 5dl bbq saus 200gr boter Scheutje honing

Bereidingswijze

Wagyu moink balls. Damn, dat klinkt fancy of niet? Moink balls zijn een waanzinnig easy en lekkere snack die wordt gegeten met een koud biertje. Vooral populair in de States met tailgating. Dan gaat iedereen op een groot parkeerplaats staan van een sport evenement met hun pickup truck en lekker BBQ'en.
 
Een superleuke traditie die wij hier helaas niet echt hebben. Maar dat betekent natuurlijk niet dat wij niet kunnen genieten van deze superlekkere snack.
 
En wij gaan de moink balls ook nog eens met Wagyu naar een hoger niveau tillen. Ik gebruikte Wagyu burgers, maar je kunt ook voor A5 Wagyu gehakt gaan. Houd er wel rekening mee dat je gewicht verliest vanwege de hoge marmeringsgraad. Mixen met bijvoorbeeld Black Angus gehakt zou ook kunnen. Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Mag best in deze COVID-tijd waarin we ons meer vervelen dan ons lief is. Let's go... 

Bereidingswijze Moink Balls

  • Meng het Wagyu gehakt met de Parmezaanse kaas, eieren, knoflook en BBQ rub tot een egale massa ontstaat.
  • Rol deze dan vervolgens tot gelijkmatige gehaktballetjes.
  • Wikkel één plak ontbijtspek om de gehaktbal en plaats hier een prikker doorheen zodat het blijft zitten.
  • Zorg dat de BBQ of de oven goed heet is. Rond de 190C. Het is best een hoge temperatuurm maar dat doen we om het spek ook lekker crispy te krijgen.
  • Gaar de moink balls zo'n 30 minuten tot goud bruin.
  • Verwarm in een aparte pan de BBQ saus, boter en honing.
  • Haal de moink balls uit de oven of BBQ en plaats deze in een diepe schaal of bekken.
  • Schenk de warme bbq saus over de ballen heen en schud goed heen en weer totdat alle ballen een prachtige glaze hebben.
  • Serveer direct en vooral lekker met een koud biertje

ENJOY!