Vitello Tonnato
Bereidingswijze
Vitello tonnato, oftewel vitello (kalf) met saus van tonijn (tonnato). Absoluut een klassiek voorgerecht en het goede nieuws: helemaal niet moeilijk te bereiden. Wij maakten dit gerecht klaar met kalfslende, maar vaker nog wordt kalfsmuis gebruikt. Kwestie van smaak en maakt voor het recept niets uit. Hieronder het recept en als je het even rustig wilt bekijken, vind je hieronder nog een video.
Bereiding kalfslende
Verwarm de oven voor op 100 graden. Dep de kalfslende droog en zet in de rub. Ruben gebruikte Hardcore Jaws van No Rubbish. In die rub zit citrus en mosterd en dat past perfect in dit gerecht. Verhit nu een pan met een scheut olijfolie op middenhoog vuur en voeg voor de smaak een takje rozemarijn en een gekneusde knoflookteen toe. Bak vervolgens de kalfslende rondom aan en schep het bakvet er af en toe overheen (arroseren) en blus als laatst af met wat witte wijn. Plaats de kalfslende vervolgens in een ovenschaal en giet het vocht uit de pan eroverheen. Gaar vervolgens af in zo'n 30 minuten in de oven. Als de kalfslende een temperatuur van 48C graden heeft bereikt, is het vlees mooi rosé en gaar. Pak de kalfslende vervolgens in aluminiumfolie en laat een kwartiertje rusten. Die tijd gebruik je om de tonijnsaus te maken.
Bereiding tonijnsaus
Doe alle genoemde ingrediënten in de blender en draai er een mooie gladde saus van. Doe die saus vervolgens in een spuitzak voor een mooie presentatie.
Serveren vitello tonnato
Snijd de kalfslende in mooie dunne plakken. Leg wat sla midden op een bord, drapeer de kafslende eromheen, spuit de tonijnsaus er zigzaggend overheen en garneer af met wat kappertjes en versgemalen peper.
ENJOY!
Wil je alles nog eens rustig nakijken? Check dan de video hieronder!