Surf en Turf van flat iron en gegrilde garnalen

Ingredienten

800 gram Flat Iron Steak
Je favoriete (steak) rub 
12 Grote garnalen (met schaal, ongepeld en meer mag altijd)
Garnalen marinade
3 el Olijfolie
1/2 el Chilivlokken
3 Knoflooktenen, geperst
2 cm Verse gember, geraspt
Zwarte peper en een snuf zeezout

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • (Gietijzeren) Rooster
  • Kernthermometer

Surf & Turf is altijd een feestje: de perfecte match tussen land en zee. In dit recept ga ik [Siebe Grijpma // @bbqmoods] voor een botermalse Flat Iron Steak die geweldig combineert met de pittig-gemarineerde garnalen van de grill. Samen zorgen ze voor een luxe en super smakelijke BBQ-beleving die niet moeilijk te maken is, maar wel indruk maakt aan tafel.

Meteen aan de slag?

Samenvatting Flat Iron Surf & Turf

-       Bereiding op BBQ
-       Voorbereidingstijd 15 minuten
-       Bereidingstijd: 15 minuten

Voorbereiding Surf & Turf

      • Maak de garnalen schoon door met een scherp mesje een inkeping in de rug te maken en het darmkanaal te verwijderen.
      • Marineer de garnalen met olie, chilivlokken, knoflook, gember, peper en zout. Zet ze koel weg.
      • Wrijf de Flat Iron Steak in met wat olie en je favoriete rub.
      • Bereid je BBQ voor op directe hitte, rond de 200–225°C, bij voorkeur met een gietijzeren rooster voor die mooie grill marks.

Bereiding Surf & Turf 

      • Leg de Flat Iron Steak op het hete rooster en gril beide zijden mooi bruin.
      • Bij een interne kerntemperatuur van 46°C in het dikste stuk haal je de steak van de BBQ. 
      • oLaat de Flat Iron steak rusten op een wireframe rack, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

flat iron

      • Terwijl de steak rust, grill je de garnalen kort tot ze een mooie oranje kleur hebben. Let op: garnalen zijn binnen een paar minuten gaar – te lang en ze worden droog.

gegrilde garnalen

Surf & Turf serveren

      • Trancheer de Flat Iron Steak in plakjes en leg er eventueel wat kruidenboter op.
      • Serveer op een grote schaal met de garnalen er speels omheen gelegd.
      • Pak er voldoende servetten bij, want dit eet je met je handen. 

surf en turf

Pure BBQ-mood en genieten gegarandeerd

ENJOY!

 


Meest gekocht
Kreeftstaart Canada
check-circle Maandag in huis
39,99
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Maandag in huis
5,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Maandag in huis
12,99