Romige kipfilet met tagliatelle

Ingredienten

2 Kipfilets
2 teentjes Knoflook, fijngehakt
75 gram Zongedroogde tomaten, grof gesneden
150 gram Verse spinazie
200 ml Slagroom
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 blokje Groentebouillon
1 tl Oregano
300 gram Verse tagliatelle
Olijfolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse basilicum
 
 
Bereiding:
 
Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de kipfilets op middelhoog vuur goudbruin en gaar in ongeveer 3 à 4 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kip uit de pan en laat even rusten.
 
Bak in dezelfde pan de knoflook kort aan tot deze begint te geuren. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze volledig is geslonken. Breng op smaak met een snufje zout.
 
Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten, slagroom, het verkruimelde bouillonblokje, oregano en Parmezaanse kaas toe. Roer tot je een romige saus hebt.
 
Snijd de kip in reepjes en leg terug in de pan. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
 
Kook intussen de tagliatelle in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
 
Garneer eventueel met wat verse basilicum.

Meest gekocht
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
4,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Morgen in huis
4,99
Iberico braadworst chorizo
check-circle Morgen in huis
10,99