Ribeye rollade van het spit
Bereidingswijze
Cheap is het niet, maar een spit is wel eenb ontzettend leuke tool voor de Kamado . Het is eigenlijk een hele fancy tool dat jouw vlees draaiend houdt boven het vuur en zorgt voor een hele mooie gelijkmatige garing.
Bereiding ribeye rollade van het spit
- Verwarm de BBQ op 120C en installeer het spit voor directe hitte.
- The butchery is al erg gul geweest met een eigen huisgemaakte marinade, maar ik wil toch liever de Franse kant op gaan deze keer.
- Spoel de marinade af en dep droog met een doek.
- Hak de tijm en rozemarijn fijn samen met de knoflook en voeg hier de olijfolie en de zout en peper aan toe.
- Smeer dit over de rollade heen en plaats het stuk aan de spit.
- Het vlees zal ongeveer 30-40min nodig hebben om een mooie medium rare te bereiken. Check dit altijd met een thermometer en laat minimaal 10 minuten rusten voordat het aangesneden word.
- Ik heb er voor gekozen om wat aardappels te roosteren in een pan op het vuur die de vlees sappen opvangt, een echte aanrader!
ENJOY!