Noedels met kip en groenten uit de wok
Bereidingswijze
Wokken is rock-‘n-roll op hoog vuur. Alles draait om snelheid, hitte en een intense smaken. Geen gedoe, gewoon knallen. In deze wokschotel combineert Siebe Grijpma van @bbqmoods malse kippendijreepjes met knapperige groenten en eiernoedels. Een hartige, lichtzoete saus met een pittige bite maakt het smaakpalet compleet. We gebruiken: oestersaus, ponzu, chili en knoflook.
Samenvatting recept noedels met kip
Bereiding: Wok – hoge directe hitte
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Voorbereiding wokgroenten
Zorg dat je alle ingrediënten alvast fijn hebt gesneden en in aparte bakjes hebt gedaan. Als we eenmaal aan het wokken zijn gaat alles razendsnel en heb je geen tijd om nog te snijden of prepareren.
Woksaus maken
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Roer de maizena goed door zodat er geen klontjes in zitten en zet daarna apart.
Noedels koken
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking (ongeveer 4 minuten). Giet af en spoel direct koud af om doorgaren te voorkomen. Laat goed uitlekken en zet vervolgens apart.
Wok heet stoken
Verhit je wok op hoog vuur tot hij een beetje begint te roken. Voeg een royale scheut olie toe. Ik gebruik rijstolie of arachide (pinda) olie om te wokken.
Kippendij wokken
Bak de kip in delen (niet overlappen) tot deze rondom goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en zet apart.
Groenten wokken
Voeg opnieuw wat olie toe. Roerbak de ui, knoflook en chili voor ongeveer 30 seconden. Voeg daarna kool, wortel en paprika toe. Roerbak op hoog vuur zo’n 3-4 minuten tot ze nog net knapperig zijn.
Kip terug in de pan
Doe de gebakken kip terug bij de groenten en roer alles goed door. Als alles goed gemengd is, zet je het vuur wat lager om aanbranden te voorkomen.
Noedels & saus erbij
Voeg nu de noedels en de saus toe. Roerbak tot alles goed gemengd is en de saus de ingrediënten omhult. Is het wat te dik? Voeg een klein scheutje water toe. Proef of je nog wat zout of peper toe wilt voegen.
Afmaken met lente-ui
Doe het vuur uit en roer op het laatste moment de lente-ui erdoorheen voor een frisse bite.
Serveren noedels met kip
Serveer direct uit de wok in diepe borden of kommen. Werk eventueel af met extra chilipeper, crispy chili oil of een kneepje limoen. Dit gerecht staat ook als een huis naast gegrilde kipspiesjes of Aziatisch gemarineerde ribbetjes.
ENJOY!