Koreaanse kipspiesjes

Bereidingswijze

Met kip en dan met name kippendij kun je alle kanten op en dat is meteen de reden waarom ik (@Rudilicious_Kitchen) er zo blij van word! Verandering van spijs doet eten immers. Deze keer gaan we dus maar eens voor de Koreaanse variant. Wel eens Korean BBQ geprobeerd? Persoonlijk vind ik Koreaanse barbecue één van de beste BBQ methodes op de planeet. Zo heerlijk van smaak allemaal, en daarnaast maken de Koreanen ook nog eens de allerbeste side dishes.

In dit recept gaan we niet voor side dishes, maar concentreren we ons volledig op de spiesjes waarmee jij jouw gasten (of jezelf) laat hunkeren naar meer. Je hebt er wel een beetje geduld voor nodig, want je moet de kip wel even 24 tot 48 uur laten marineren, maar dan heb je ook wat! Kwestie van wennen. Laten we maar meteen beginnen. 

Bereiding Koreaanse kipspiesjes

  1. Maak van alle ingrediënten een sausje en stop dit in een grote afsluitbare zak.
  2. Snij de kippendijen in hapklare blokken om later aan spiesjes te rijgen, en stop ze daarna in de zak met saus.
  3. Masseer de saus goed door de kip heen en leg de zak voor 24 tot 48 uur in de koelkast.
  4. Wanneer de kip voldoende is gemarineerd, rijg je de kip aan stokjes.
  5. Afhankelijk van de dikte van de kip laat je de spiesjes eerst indirect garen en eindig je boven de hete kooltjes. Heb je hele kleine stukjes kip, grill ze dan meteen boven de hete kooltjes. Kijk uit dat het vlees niet verbrand door de suikers in de saus.
  6. Serveer met wat sesamzaadjes en strooi de lente ui eroverheen.

Tip! Maak extra marinade aan, kook deze wat in en smeer over de stokjes nadat ze klaar zijn. 

ENJOY!
Bekijk alle Kipfilet >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept