JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Yakitori is een Japanse wijze om kip te bereiden op een grill. Met Yakitori wordt vaak de gehele kip gebruikt, dus kippenhartjes, maagjes, darmen, borst, dijen etc. In Nederland zijn we niet echt gewend aan ingewanden, maar borst en dijen vinden we heerlijk! Daarom heb ik (@Rudilicious_Kitchen) in dit recept gebruik gemaakt van kippendijen. Maar wees vrij in wat je gebruikt van de kip, want verandering van spijs doet eten immer. Met name kippenhartjes zijn heerlijk!
Meer lezen over yakitori
Voor Yakitori moeten we een Tare maken, oftewel een Yakitori saus. Yakitori chefs staan vaak bekend om hun bereidingen van de spiesjes, maar vooral ook om hun Tare saus, die soms wel tientallen jaren oud kunnen zijn. De saus die na een avond bakken overblijft, is een stuk rijker dan de saus waarmee men die avond begon. De saus wordt namelijk aangevuld met de sappen, het vet en het zout van het vlees dat er in gedipt wordt. Daarna vullen ze de saus aan met de standaard ingrediënten. De saus wordt zo na ieder gebruik steeds rijker van smaak. Tare is enkele weken houdbaar in de koelkast, maar als je hem vaak gebruikt en opwarmt, kan je die houdbaarheid dus steeds verlengen, zoals de Yakitori chef’s doen.
ENJOY!Bekijk alle kip >>