Indiaase Chicken Masala

Ingredienten

600 gram Kipdijfilet, in blokjes van 2,5 cm
Marinade
120 ml Griekse yoghurt
1 eetlepel Olie
1 eetlepel Kashmiri chilipoeder
¾ theelepel Kurkuma
2 theelepels Garam masala
Snuf Zout
1½ eetlepel Gember-knoflookpasta
1 eetlepel Citroensap
Voor de saus
60 gram Ongezouten (room)boter
1 Groene chili, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepe L Kashmiri chilipoeder
3 middelgrote Uien, fijngesneden
1 eetlepel Gember-knoflookpasta
350 gram Tomaten, fijngesneden (of 300 g tomatenblokjes uit blik)
20 Cashewnoten
1½ Theelepel garam masala
150 ml Slagroom of kookroom
Zout naar smaak

Onze ambassadeur Siebe Grijpma van @bbqmoods is dol op de Indiaase keuken en weet er ook zéker raad mee. Eerder al, maakte hij deze klassieke Butter Chicken Curry, en nu is het de beurt aan Chicken Masala, eveneens één van de bekendste curries uit India. Deze romige, licht pittige kip-curry dankt zijn rijke smaak aan een combinatie van gemarineerde kip, tomaat, room en specerijen. Het is ideaal als comfort food met zijn diepe, zachte smaken. Toegegeven: de lijst met ingrediënten is wat lang, maar als je van de Indiaase keuken houdt, heb je vast al één en ander in huis. Bovendien kun je het gerecht altijd versimpelen door er je eigen draai aan te geven. Als je in élk geval maar goede kippendij en rijst in huis hebt.  

Kip marineren

  1. Meng de kip met yoghurt, kashmiri chilipoeder, kurkuma, garam masala, zout, gember-knoflookpasta, olie en citroensap.
  2. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren (liefst een hele nacht voor extra malsheid).

Puree voorbereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui 3–4 minuten tot glazig.
  2. Voeg 1 eetlepel gember-knoflookpasta, kashmiri chilipoeder, tomaten, cashewnoten en wat zout toe.
  3. Laat het geheel 8–10 minuten zachtjes bakken tot de olie vrijkomt en de tomaten helemaal zacht zijn.
  4. Laat iets afkoelen en pureer met wat heet water tot een gladde saus (gebruik bijvoorbeeld een staafmixer of keukenmachine).

Bereiding Chicken Masala

1.     Verhit boter in een pan op middellaag vuur. Voeg de groene chili en extra chilipoeder toe (indien gewenst) en bak kort.
2.     Zeef of giet de tomaten-cashewpuree erbij en laat 5–7 minuten zachtjes pruttelen tot de saus iets indikt.
3.     Verhit intussen een grillpan of koekenpan. Bak de gemarineerde kip in porties op middelhoog vuur tot de buitenkant goudbruin is (3–4 minuten per kant). Het is niet erg als de binnenkant nog niet helemaal gaar is.
4.     Voeg de kip toe aan de saus, samen met een scheutje heet water. Laat 8–10 minuten zachtjes sudderen met deksel.
5.     Voeg de garam masala toe en roer door de curry.
6.     Voeg nu de room toe. Roer goed door en laat nog 2 minuten zachtjes koken.
7.     Proef en breng op smaak met extra zout of een snufje suiker indien gewenst
8.     Garneer met wat grof gehakte koriander blaadjes
9.     Giet eventueel nog wat extra room in een mooi patroont op de curry, vlak voor het opdienen

Chicken masala

Serveren Chicken Massala

Serveer deze klassieker met een lekker Naan Brood, Roti of Chepatyi en wat fluffy Basmati rijst. En wil je echt uitpakken? Maak er dan - net als Siebe - een curry festijn van!

Chicken masala

ENJOY!


Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Iberico braadworst chorizo
check-circle Vanavond in huis
10,99
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Vanavond in huis
14,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Vanavond in huis
3,99
Laden...