Groente- en kipspiesjes met camembert van de BBQ

Ingredienten

500 gram Kippendijen, in blokjes van 2x2 cm
1 Camembert
1 Courgette, in stukjes
200 gram Kleine champignons
1 handje Walnoten
2 takjes Rozemarijn
1 tl Gedroogde tijm
3 tenen Knoflook
1 Citroen (zest + sap van ½ citroen)
4 el Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Honing

Bereidingswijze

Zodra de zon gaat schijnen wil je toch éigenlijk meteen de BBQ aanslingeren? Dan kun je natuurlijk gaan voor een low&slow sessie, maar je kunt óók hot & vlot spiesjes maken.  John Versleijen van @johnnys_bbq_mancave maakte deze waanzinnige borrel platter met  kipspiesjes, groentespiesjes, gegrilde camembert en gegrilde walnoten. Wil je toch? Hier het recept!

Marinade maken

    • Rits de blaadjes van de rozemarijn en kneus deze samen met de knoflook.
    • Meng met de zest van 1 citroen, het sap van een halve citroen, olijfolie, peper en zout.
    • Verdeel de marinade in tweeën. Meng de ene helft met de kipblokjes en de andere helft met de courgette en champignons.
    • Laat alles minimaal 1 uur marineren in de koelkast

Voorbereiding BBQ

    • Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van ongeveer 200°C.
    • Maak een verdeling tussen directe en indirecte hitte.

Camembert en walnoten bereiden

    • Plaats een skillet op de directe hitte en rooster de walnoten kort.
    • Haal de camembert uit de verpakking en plaats deze terug in het houten doosje. Snijd de bovenkant kruislings in en steek er wat rozemarijntopjes in.
    • Zet de camembert op de indirecte kant van de BBQ en leg er een stuk aluminiumfolie onder, zodat de kaas niet wegloopt.

kipspiesjes

Spiesjes grillen

    • Rijg de gemarineerde kip en groenten aan spiesjes.
    • Gril ze boven de directe hitte tot ze een mooie kleur krijgen. Verplaats ze naar de indirecte kant als ze te hard gaan.

kipspiesjes

Serveren

    • Serveer de spiesjes met de gesmolten camembert en de geroosterde walnoten. Lekker met stokbrood of een frisse salade!

borrelplank

TIP: dip vooral die spiesen flink in de camembert. En TIP 2: verwarm honing en drizzel dat over de spiesjes.  Zo zo zoooo goed! 

ENJOY!


Meest gekocht
Entrecote Black Angus AUS
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 23,99 20,39
LIVAR rookworst
check-circle Morgen in huis
4,99
Fijne verse worst LIVAR
check-circle Morgen in huis
4,99