Groente- en kipspiesjes met camembert van de BBQ
Zodra de zon gaat schijnen wil je toch éigenlijk meteen de BBQ aanslingeren? Dan kun je natuurlijk gaan voor een low&slow sessie, maar je kunt óók hot & vlot spiesjes maken. John Versleijen van @johnnys_bbq_mancave maakte deze waanzinnige borrel platter met kipspiesjes, groentespiesjes, gegrilde camembert en gegrilde walnoten. Wil je toch? Hier het recept!
Marinade maken
-
- Rits de blaadjes van de rozemarijn en kneus deze samen met de knoflook.
- Meng met de zest van 1 citroen, het sap van een halve citroen, olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de marinade in tweeën. Meng de ene helft met de kipblokjes en de andere helft met de courgette en champignons.
- Laat alles minimaal 1 uur marineren in de koelkast
Voorbereiding BBQ
-
- Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van ongeveer 200°C.
- Maak een verdeling tussen directe en indirecte hitte.
Camembert en walnoten bereiden
-
- Plaats een skillet op de directe hitte en rooster de walnoten kort.
- Haal de camembert uit de verpakking en plaats deze terug in het houten doosje. Snijd de bovenkant kruislings in en steek er wat rozemarijntopjes in.
- Zet de camembert op de indirecte kant van de BBQ en leg er een stuk aluminiumfolie onder, zodat de kaas niet wegloopt.
Spiesjes grillen
-
- Rijg de gemarineerde kip en groenten aan spiesjes.
- Gril ze boven de directe hitte tot ze een mooie kleur krijgen. Verplaats ze naar de indirecte kant als ze te hard gaan.
Serveren
-
- Serveer de spiesjes met de gesmolten camembert en de geroosterde walnoten. Lekker met stokbrood of een frisse salade!
TIP: dip vooral die spiesen flink in de camembert. En TIP 2: verwarm honing en drizzel dat over de spiesjes. Zo zo zoooo goed!
ENJOY!