Champagne Chicken

Ingredienten

Kleine fles Champagne, ik gebruikte Pommery
Hele Kip
Je favoriete kip rub
Rozemarijn en tijm
Olijfolie

Bereidingswijze

We hebben er allemaal wel eens van gehoord, de beercan chicken. Je stopt een blik met je favoriete bier onderin de kip en laat hem langzaam garen op de barbecue waardoor hij lekker krokant en rokerig bakt van buiten, terwijl hij van binnen gaart in de stoom van het bier.

Met de feestdagen kan je natuurlijk ook zo’n mooie kip maken, maar waarom zouden we het niet extra speciaal maken? Daarom heb ik (@Rudilicious_kitchen) de Champagne chicken bedacht. I.p.v. een blik bier, stop je een kleine fles van je favoriete Champagne onderin de kip. En ik kan je vertellen, dit is eigenlijk veel lekkerder en feestelijker dan beercan chicken!

Bereidingswijze Champagne Chicken

  • Laten we beginnen met de barbecue opwarmen, naar ongeveer 160 graden
  • Laat de champagne op kamertemperatuur komen
  • Dep de kip daarna droog met keukenpapier
  • Smeer de kip in met een laagje olijfolie, en rub daarna in met de rub
  • Open de fles champagne, en zet de kip er op. Zorg ervoor dat de hals van de fles ongeveer op de helft of 2/3 van de kip zit, en dus niet helemaal bovenaan. Het moet namelijk wel stomen binnenin.
  • Bekleed de kip met rozemarijn en tijm, maak dit vast met bijvoorbeeld slagerstouw.
  • Als je wilt kan je nu wat rookhout toevoegen aan de kooltjes. Leg nu iets stabiels op de barbecue, ik ging voor een gietijzeren pan. Zet daar de champagne chicken op. Steek ook een thermometer in de borst van de kip.
  • Wanneer de borst 68 graden heeft bereikt, is de kip klaar! Haal de kip van de barbecue, verwijder de takjes rozemarijn en tijm en snijd de kip in stukken.