Broodje rookworst met cheddar en gekaramelliseerde ui
Bereidingswijze
Lean & mean, dit broodje rookworst van Siebe Grijpma // @bbqmoods. Een heerlijke winterlunch! Siebe grebruikte een mooie ambachtelijke Iberico Black Pepper rookworst op een rustieke pistolet en voegde mosterd, gesmolten cheddar en gekaramelliseerde ui toe. Fingerlicking good en makkelijk te bereiden. Siebe maakte hem op de BBQ, maar 'gewoon' in de pan gaat natuurlijk ook prima!
SAMENVATTING
- Indirecte bereiding op de BBQ
- 80 Celsius en appelhout
- 2 uur garing
Bereiding gekaramelliseerde ui
Verhit de boter in een skillet of pan op de BBQ (of een gaspitje). Voeg de uien toe met de bruine suiker, zwarte peper en een snufje zout. Laat zachtjes karamelliseren (ca. 10-15 min) en blus af met de balsamicoazijn.
Bereiding rookworst
Bereid je BBQ voor op indirecte hitte en ongeveer 80 graden Celsius. Is de BBQ op temperatuur, dan voeg je wat rookhout toe. Ik gebruik bij varkensvlees altijd fruithout en in dit geval had ik appel chunks liggen die ik gebruikt heb.
Leg nu je (verse, rauwe ambachtelijke) rookworst op het rooster en laat deze rustig voor 1,5 tot 2 uur garen in de rook. Zorg dat je je pistolets op tijd gereed hebt. Je kunt ze bij de bakker halen of zelf afbakken uiteraard, maar zorg dat je een krokant broodje hebt. Als je rookworst klaar is gaan we het pistoletje opbouwen.
Broodje rookworst maken
Snij je pistolet over de lengte doormidden. Besmeer nu de onderste helft van het broodje met grove mosterd. Plaats 2 plakjes Cheddar smeltkaas en smelt deze eventueel met een crème brûlée brandertje. Snij de rookworst in tweeën (of vieren al naar gelang hoeveel broodjes je wilt bouwen) en leg een halve rookworst op de gesmolten kaas. Top af met de gekaramelliseerde uien en voeg eventueel gebakken uitjes toe voor een crunch. Serveer direct en met een servetje! Heerlijk met een winterbiertje of warme glühwein.
ENJOY!