Rundervinken of slavinken 'Hulk Style' van No Rubbish

Bereidingswijze

Dagelijks vlees kan zo bijzonder lekker zijn. En toch zo makkelijk! Wat je nodig hebt? Goed vlees en een paar goede rubs en marinades in je kast. Daarmee geef je overal in een handomdraai een fijne twist aan. Neem bijvoorbeeld rundervinken. Hoe lekker? Je kunt ze als rundervink kopen, maar ook zelf in elkaar flansen. Hoe dan ook: met de NoRubbish rubs geef je er een goede twist aan. En dat is fijn toch? 

No Rubbish rubs

De BBQ- en kookrubs van No Rubbish worden gemaakt van verse kruiden en specerijen en bevatten dus geen kunstmatige toevoegingen. No Rubbish, de naam zegt het dus al. We hebben verschillende in ons assortiment, maar voor dit recept gebruiken wij de Hulk, die zorgt voor een smaakexplosie. Wil je nu echt van scratch vlammen, dan kun je je rundervinken opbouwen met rundergehakt en dat gehakt zelf kruiden. Als je van cleane smaken houdt, zou ik niet de kast volgooien met tig verschillende rubs. Maar als je je gehakt graag kruidt, zou ik zeker deze laatste rub in de kast zetten! Goed. Op naar het recept.

Optie 1: Rundervinken zelf maken

Met rundergehakt en ontbijtspek dus. Ook niet per se heel ingewikkeld, maar net ietsjes meer werk en inkopen dan de snelle optie. 

Doe het rundergehakt in een kom en pers hier het knoflookteentje over uit. Voeg de kaas en het ei toe en kruid het gehakt naar keuze. Bijvoorbeeld met 2 el Hulk rub. Meng goed door elkaar en plaats een uurtje in een afgesloten kom in de koelkast. 

Leg in de tussentijd de spekplakjes op een plank en strooi daar rijkelijk de Hulk rub overheen. 

Verdeel nu het gehakt in 6 gelijke porties en maak er ronde staafjes van. Rol nu de gehaktstaafjes dicht in het spek met de Hulk rub aan de binnenkant (3 tot 4 plakjes moet voldoende zijn). Strooi nu wat hulkrub op de plank en rol daar nogmaals de rundervinken doorheen. Bak de rundervinken in een flinke klont roomboter in een braadpan tot een kerntemperatuur van ongeveer 78 graden.

Optie 2: slavinken de snelle optie

Sommigen zullen denken: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Ook wat voor te zeggen. Wij hebben namelijk heerlijke LIVAR slavinken liggen. Van heerlijk gehakt in mager gerookt ontbijtspek. Dus kun je ook gewoon rijkelijk door de Hulk rub rollen en op dezelfde manier rondom bruin bakken. Zorg er wel voor dat je slavink niet te rood vanbinnen is.

Gerecht : @my_food_over_the_years
Foto: No Rubbish

Bekijk slavink assortiment >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept