Parelhoen Label Rouge

Label Rouge is een unieke productiemethode met 3* Beter Leven van de Dierenbescherming. Label Rouge kippen krijgen een uitgekiend voerprogramma en de strenge controles zorgen ervoor dat een superieur eindproduct wordt gegarandeerd. Met andere woorden: Label Rouge is top of the bill als het gaat om kippenvlees. Pluimvee met dit label zijn altijd rustieke rassen, geselecteerd op kwaliteit en langzame groei. De houderijen bieden altijd een vrije buitenuitloop, waarbij altijd toegang is tot schaduwrijke weiden (minimaal 2 m2 per kip!). De kippen krijgen 100% plantaardige voeding dat voor minimaal 75% uit granen bestaat, aangevuld met plantaardige eiwitten (zoals erwten). De dieren leven langer waardoor het vlees steviger en smaakvoller is. Kortom: kippenvlees op z'n best én eerlijkst...
Het bereiden van parelhoen Label Rouge
Een hele parelhoen Label Rouge heeft stevig vlees en een rijke smaak. De bereiding vraagt om aandacht en een goede kerntemperatuur zodat het vlees mals blijft en niet uitdroogt.
- Haal de parelhoen ruim op tijd uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Dep de parelhoen goed droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verhit een mengsel van boter en olie in een ruime braadpan.
- Braad de parelhoen rondom goudbruin aan op middelhoog vuur.
- Voeg tijdens het aanbraden een takje tijm, wat rozemarijn en eventueel een gekneusd teentje knoflook toe aan het bakvet.
- Leg de parelhoen daarna in een ovenschaal of laat hem in de braadpan als deze ovenbestendig is.
- Plaats de pan of schaal in de oven en gaar rustig verder tot de juiste kerntemperatuur is bereikt.
- Gebruik een kerntemperatuurmeter in het dikste deel van de borst, zonder het bot te raken. Dit is essentieel voor een sappig resultaat, aangezien het snel droog kan worden indien niet goed bereid.
- Voor een mooie rosé garing: 60 tot 62 graden.
- Laat de parelhoen na het garen 10 tot 15 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie voordat je aansnijdt.
Ingredienten
parelhoenVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 660 |
| Energie (kcal) | 158 |
| Vet (g) | 6.5 |
| Verzadigd vet (g) | 1.8 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 23.4 |
| Zout (g) | 0.18 |
Parelhoen Label Rouge
+ Lekker makkelijk
+ Altijd lekker
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de parelhoen ruim op tijd uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Dep de parelhoen goed droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verhit een mengsel van boter en olie in een ruime braadpan.
- Braad de parelhoen rondom goudbruin aan op middelhoog vuur.
- Voeg tijdens het aanbraden een takje tijm, wat rozemarijn en eventueel een gekneusd teentje knoflook toe aan het bakvet.
- Leg de parelhoen daarna in een ovenschaal of laat hem in de braadpan als deze ovenbestendig is.
- Plaats de pan of schaal in de oven en gaar rustig verder tot de juiste kerntemperatuur is bereikt.
- Gebruik een kerntemperatuurmeter in het dikste deel van de borst, zonder het bot te raken. Dit is essentieel voor een sappig resultaat, aangezien het snel droog kan worden indien niet goed bereid.
- Voor een mooie rosé garing: 60 tot 62 graden.
- Laat de parelhoen na het garen 10 tot 15 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie voordat je aansnijdt.
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Label Rouge is een unieke productiemethode met 3* Beter Leven van de Dierenbescherming. Label Rouge kippen krijgen een uitgekiend voerprogramma en de strenge controles zorgen ervoor dat een superieur eindproduct wordt gegarandeerd. Met andere woorden: Label Rouge is top of the bill als het gaat om kippenvlees. Pluimvee met dit label zijn altijd rustieke rassen, geselecteerd op kwaliteit en langzame groei. De houderijen bieden altijd een vrije buitenuitloop, waarbij altijd toegang is tot schaduwrijke weiden (minimaal 2 m2 per kip!). De kippen krijgen 100% plantaardige voeding dat voor minimaal 75% uit granen bestaat, aangevuld met plantaardige eiwitten (zoals erwten). De dieren leven langer waardoor het vlees steviger en smaakvoller is. Kortom: kippenvlees op z'n best én eerlijkst...
Het bereiden van parelhoen Label Rouge
Een hele parelhoen Label Rouge heeft stevig vlees en een rijke smaak. De bereiding vraagt om aandacht en een goede kerntemperatuur zodat het vlees mals blijft en niet uitdroogt.
Ingredienten
parelhoenVoedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 660 |
| Energie (kcal) | 158 |
| Vet (g) | 6.5 |
| Verzadigd vet (g) | 1.8 |
| Koolhydraten (g) | 0.0 |
| Suikers (g) | 0.0 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 23.4 |
| Zout (g) | 0.18 |
