Bresse kip AOC

Bresse kip uit de gelijknamige Franse regio Bresse in het Midden-Oosten van Frankrijk. Het eerste dier in Frankrijk dat naamsbescherming ontving (AOC). AOC staat garant voor superieure kwaliteit en een eerlijke herkomst. 

Lees meer
Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!

Productinformatie

Wat is een Bresse kip?

De Bresse kip is een ras uit het Midden-Oosten van Frankrijk, de regio genaamd 'Bresse'. De Bresse kip was het allereerste dier in Frankrijk dat een naambescherming ontving, namelijk AOC, oftewel Appellation d’origine contrôlée. De Bresse kip heeft een ruime hoeveelheid leefruimte en krijgt zeer hoogwaardig voedsel. De controles hierop zijn streng.  De AOC zegt eigenlijk al dat het ras 'De Bresse kip' staat voor topkwaliteit vlees en daar hangt ook een prijskaartje aan. Maar dan heb je dus wél (h)eerlijk vlees!

Bresse kip is trouwens te herkennen aan haar rode kam, witte veren en blauwe poten, met daaraan een ring met de naam van de fokker.


Ingredienten

100% kip

Butcher's Notes

Eerlijke kip van superieure kwaliteit. Eerlijk is eerlijk: daar hangt wel een prijskaartje aan, maar zelf eet ik dan liever minder, maar betere kip. Zo zou het moeten zijn, als je het mij vraagt...


Wat vind je van dit product?