Kippenhartjes Scharrel

Kippenhart is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vleessoorten in Nederland en wordt ’t voornamelijk aan dieren gevoerd. Bij Braziliaanse BBQ’s is dat wel anders, hier is kippenhart een van de meest populaire gerechten van de barbecue.  

Kippenhart smaakt, ook al is ’t een orgaan, niet naar typisch orgaanvlees. Het hart is een spier, wat betekent dat ’t vlees een stevige bite heeft. ’t Is overigens absoluut niet droog, kippenhartjes zijn lekker sappig.

 

Kippenhart bereiden hoeft niet lastig te zijn. Je kan ze stoven, kort grillen of zelfs frituren. 

Vijzel of stamp knoflook, zout en chilivlokken klein. Meng de kruiden met 2 eetlepels olijfolie tot een marinade en marineer hier de kippenhartjes mee. Rijg de hartjes aan een spies en laat ze 30 minuten rusten. Vervolgens grill je de hartjes 5 minuten aan alle kanten. 

 

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Kippenhartjes Scharrel

Kippenhart is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vleessoorten in Nederland en wordt ’t voornamelijk aan dieren gevoerd. Bij Braziliaanse BBQ’s is dat wel anders, hier zijn kippenhartjes een van de meest populaire gerechten van de barbecue.  

check-circle Dinsdag in huis
  • check-circle check-circle Dinsdag in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt